Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits piektdien guva četrus punktus ULEB Eirolīgas 13. kārtas spēē, palīdzot "Barcelona" komandai uzvarēt un nosargāt līderpozīciju kopvērtējumā.

Barselonas komanda savā laukumā ar rezultātu 87:71 (23:15, 16:28, 21:18, 27:10) uzvarēja Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Šmits laukumā pavadīja 11 minūtes un 28 sekundes, grozā raidot savu vienīgo divpunktu metienu un abus "sodiņus", bet nerealizējot vienīgo tālmetienu. Valmierietis izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izprovocēja vienu piezīmi un iekrāja septiņus efektivitātes koeficienta punktus.

Basketbolists vienīgos punktus no spēles guva trešās ceturtdaļas izskaņā, kad viņš bumbu efektīgi ietrieca grozā, neskatoties uz Milānas basketbolista Luidži Datomes centieniem bloķēt "slam dunk" mēģinājumu.

Uzvarētājiem ar 21 punktu izcēlās Brendons Deiviss, 19 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Nikolam Mirotičam, bet 16 punktus guva Korijs Higinss un 14 rezultatīvas piespēles atdeva Niks Kalatess, kurš tādējādi uzstādīja jaunu kluba rekordu .

Milānas vienībā ar 23 punktiem rezultatīvākais bija Malkolms Delanijs.

Barselonas komanda spēli sāka ar izrāvienu 11:0, taču pārsvaru izlaida un ceturtās ceturtdaļas sākumā atradās iedzinējos ar septiņiem punktiem. Tiesa, 21 punkta izrāviens ļāva atgūt vadību un svinēt drošu uzvaru.

"Barcelona" ar desmit uzvarām 13 spēlēs saglabā pirmo vietu kopvērtējumā, bet milānieši ar septiņiem panākumiem ir septītie.

Jau ziņots, ka pirms mēneša savainojumu guvušais Jānis Strēlnieks piektdien atgriezās Maskavas CSKA pieteikumā, Maikam Džeimsam kaldinot komandas izcīnīto uzvaru.

CSKA divu Krievijas komandu duelī viesos ar rezultātu 96:87 (25:22, 27:21, 25:26, 19:18) pārspēja Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvēto Maskavas apgabala "Himki".

Tikmēr Rihards Lomažs palika ārpus pieteikuma mačā, kurā Vilērbānas ASVEL izbraukumā ar 62:76 (15:24, 10:18, 19:18, 18:16) zaudēja Minhenes "Bayern".

ASVEL rindās 12 punktus guva Oleriks Frīmens, bet uzvarētājiem 17 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Džeilenam Reinoldsam.

ASVEL ar trīs uzvarām 12 mačos turnīra tabulā apsteidz tikai "Himki" komandu.

Citā piektdienas mačā Lietuvas klubs Viļņas "Žalgiris" viesos ar rezultātu 81:69 (24:12, 19:21, 17:17, 21:19) uzveica Atēnu "Panathinaikos Opap".

Viļņas komandā ar 24 punktiem rezultatīvākais bija Mariuss Grigonis, bet 14 punktus guva Naidžels Heizs. Mājiniekiem produktīvākais ar desmit punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Georgiss Papajannis.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!