Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien guva piecus punktus, bet viņa pārstāvētā komanda "Barcelona" piedzīvoja zaudējumu Spānijas čempionāta ceturtdaļfināla otrajā spēlē.

"Barcelona" viesos ar 63:72 (13:23, 14:8, 17:18, 19:23) zaudēja Badalonas "Joventut", kas sērijā līdz divām uzvarām panāca neizšķirtu 1-1.

Savainojuma dēļ Badalonas komandai izslēgšanas turnīrā un regulārā čempionāta izskaņā nevarēja palīdzēt Artūrs Žagars.

Šmits ceturtdien laukumā pavadīja 13 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā guva piecus punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. Viņš grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem, kā arī vienīgo tālmetienu. Tāpat basketbolists divreiz pārtvēra bumbu, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja divas personīgās piezīmes un spēli noslēdza ar pozitīvu +/- rādītāju 4.

"Barcelona" komandā 13 punktus un piecas rezultatīvas piespēles nopelnīja Korijs Higinss, bet uzvarētāju labā 20 punkti Feranam Basam.

Pirmajā spēlē "Barcelona" uzvarēja ar 84:74.

Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs trešdien laukumā nedevās, Vitorijas "TD Systems Baskonia" vienībai svinot uzvaru savā laukumā Spānijas čempionāta ceturtdaļfināla spēlē.

"TD Systems Baskonia" sērijas otrajā spēlē mājās ar 76:65 (26:16, 15:12, 21:18, 14:19) pārspēja "Valencia". Sērijā līdz divām uzvarām ir neizšķirts 1-1.

Kurucs bija mājinieku komandas pieteikumā, bet laukumā nedevās.

Tikmēr Mārča Šteinberga pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" trešdien savā laukumā ar 75:81 zaudēja Madrides "Real", kas sērijā bija pārāka ar 2-0.

Latvijas basketbolists nebija spēles pieteikumā.

ACB regulārajā turnīrā ar 34 uzvarām 36 spēlēs uzvarēja Madrides "Real", bet otrā ar 32 panākumiem bija Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona". Vitorijas komanda ar 23 uzvarām finišēja piektā, Artūra Žagara pārstāvētā Badalonas "Joventut" nopelnīja par trim panākumiem mazāk un ieņēma septīto vietu, bet kā pēdējā izslēgšanas spēles ar 18 uzvarām sasniedza "Herbalife", kas finišēja astotā.

Rinalds Mālmanis un "Murcia" komanda ar 16 uzvarām turnīru noslēdza 12.pozīcijā, Rodija Mačohas pārstāvētā Fuenlavradas "Urbas" ar 12 panākumiem ieņēma 15.vietu, savukārt Mārtiņa Laksas pārstāvētā Madrides "Movistar Estudiantes" ar deviņiem panākumiem ieņēma 18.pozīciju starp 19 klubiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!