Latvijas basketbolists Rolands Šmits svētdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē guva septiņus punktus un palīdzēja savai komandai "Barcelona" izcīnīt uzvaru.

"Barcelona" mājās ar 91:63 (24:12, 29:18, 18:13, 20:20) pieveica Grankanārijas "Herbalife".

Šmits laukumā pavadīja 15 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā guva septiņus punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. Viņš grozā raidīja abus divpunktu un vienu no trim trīspunktu metieniem.

Tāpat viņš nopelnīja divas personīgās piezīmes, pretiniekus izprovocēja uz vienu noteikumu pārkāpumu un spēli noslēdza ar +/- rādītāju 7.

Rezultatīvākais Barselonas vienībā ar 14 punktiem bija Pjērs Oriola, bet "Herbalife" komandā 11 punkti Stenam Okojem.

Citā spēlē Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "TD Systems Baskonia" mājās ar 83:71 (21:17, 17:19, 21:18, 24:17) uzvarēja Sansevastjanas "Gipuzkoa".

Kurucs laukumā pavadīja astoņas minūtes un 15 sekundes, kuru laikā iekrāja vienu rezultatīvu piespēli, kamēr abi divpunktu metieni un vienīgais "trejacis" nebija precīzs. Viņš arī pieļāva trīs kļūdas un spēli noslēdza ar negatīvu +/- rādītāju -14.

Pjeria Henrijs Vitorijas komandā izcēlās ar 21 punktu un piecām rezultatīvām piespēlēm, bet otrā laukuma pusē 17 punkti un sešas atlēkušās bumbas Dino Radončiča rēķinā.

Visbeidzot Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Mursijas UCAM viesos ar 81:102 (23:22, 21:33, 23:23, 14:24) piekāpās Malagas "Unicaja".

Mālmanis pie spēles laika netika, bet rezultatīvākais viņa pārstāvētajā klubā ar 17 punktiem bija Koners Frankamps. Malagas komandā 18 punkti Francisam Alonso.

"Barcelona" ar desmit uzvarām 13 spēlēs ieņem trešo vietu, deviņas uzvaras tikpat spēlēs ir pozīciju zemāk esošajai Vitorijas komandai, bet Artūra Žagara pārstāvētā Badalonas "Joventut" ar astoņiem panākumiem 11 dueļos ir piektā. UCAM ar sešiem panākumiem 12 mačos atrodama desmitajā vietā.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.

Itālijas čempionāta A sērijas spēlē Artūrs Strautiņš svētdien guva 16 punktus, kamēr vēl četrus pievienoja Ingus Jakovičs, viņu pārstāvētajai Varēzes "Openjobmetis" piedzīvojot graujošu zaudējumu.

Varēzes "Openjobmetis" mājās ar 70:96 (18:20, 14:35, 18:22, 20:19) piekāpās Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", kas ir čempionāta līdervienība.

Strautiņš laukumā pavadīja 26 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā izcēlās ar 16 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām. Basketbolists grozā raidīja trīs no pieciem divpunktu un divus no pieciem trīspunktu metieniem, kā arī realizēja visus četrus "sodiņus".

Tāpat Strautiņš reizi rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, nopelnīja trīs personīgās piezīmes un spēli noslēdza ar 20 efektivitātes koeficienta punktiem.

Viņa komandas biedrs Jakovičs laukumā pabija 19 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus, izcīnīja vienu bumbu zem groza un divreiz rezultatīvi piespēlēja.

Jakovičs grozā raidīja divus no trim divpunktu metieniem, bet vienīgais soda metiens nebija precīzs. Viņš arī pārtvēra vienu bumbu, nopelnīja divas personīgās piezīmes un +/- rādītāju -19.

Milānas vienībā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Zeks Ledajs, kamēr latviešu klubā 23 punkti un piecas atlēkušās bumbas argentīniešu veterānam Luisam Skolam.

Svētdien spēle paredzēta arī Jāņa Blūma pārstāvētajai Redžo di Emīlijas "UnaHotels".

Redžo di Emīlijas vienība ar četrām uzvarām septiņās spēlēs ieņem astoto vietu, kamēr "Openjobmetis" ar tikpat panākumiem desmit mačos atrodama divas pozīcijas zemāk.

A sērijā šosezon spēlē 16 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!