Foto: F64

Latviešu basketbolists Rolands Šmits svētdien iemeta sešus punktus, viņa pārstāvētajai Barselonas "Lassa" komandai izcīnot pārliecinošu uzvaru Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā.

"Lassa" viesos ar rezultātu 92:75 (15:21, 31:17, 25:12, 21:25) pārspēja Lugo "Cafes Candelas Breogan" komandu.

Šmits šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un četras sekundes, kuru laikā iemeta abus izpildītos tālmetienus, bet netrāpīja savu vienīgo divpunktu metienu.

Vēl Latvijas basketbolista kontā bija trīs atlēkušās bumbas, viena kļūda, piecas piezīmes un divi efektivitātes koeficienta punkti.

"Lassa" rindās ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Kriss Singltons.

Savukārt no savainojuma turpina atkopties Anžejs Pasečņiks, bet viņa pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" savā laukumā ar 71:77 piekāpās čempionei Madrides "Real". Pirms tam svētdien ārpus pietiekuma palika Artūrs Kurucs, kura pārstāvētā Vitorijas "Kirolbet Baskonia" viesos ar 86:75 pārspēja Mursijas UCAM vienību, bet sestdien mačam netika pieteikts Mārtiņš Laksa, kura pārstāvētā Kompostelas "Monbus Obradoiro" mājās ar 84:91 piekāpās Saragosas "Tecnyconta" basketbolistiem.

Ar 22 uzvaru 26 spēlēs Spānijas čempionāta vadībā atrodas Barselonas "Lassa", kurai ar 20 panākumiem seko Madrides "Real", bet Vitorijas "Kirolbet Baskonia" guvusi 19 panākumus. Tikmēr Kompostelas "Monbus Obradoiro" rēķinā ir 11 uzvaras, kas ļauj ieņemt 12.vietu, bet Grankanārijas "Herbalife" ar deviņiem panākumiem ir tikai 14.pozīcijā starp 18 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!