Latvijas izlases basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētā Spānijas komanda "Barcelona" ceturtdien svinēja pārliecinošu uzvaru ULEB Eirolīgas spēlē.

"Barcelona" savās mājās ar rezultātu 86:60 (17:15, 28:10, 18:17, 23:18) sagrāva Atēnu "Panathinaikos" komandu.

Rolands Šmits laukumā pavadīja 21 minūti un sakrāja piecus punktus (1/2 divpunktu metienos, 1/3 trīspunktu metienos), divas atlēkušās bumbas, vienu rezultatīvu piespēli, bet arī četras reizes pārkāpa noteikumus.

Spēka uzbrucējs vien četrās Eirolīgas un Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlēs šosezon bija ticis pie lielāka spēles laika.

Otrās ceturtdaļas ievadā Dante Eksams ar tālmetienu mājiniekiem panāca vien piecu punktu pārsvaru. Tomēr tas uzsāka 26:6 lielu izrāvienu, kura laikā Šmits izcēlās, ātrajā uzbrukumā ar abām rokām ietriecot bumbu grozā. Valmierietis ceturtdaļas laikā arī nopelnīja divas piezīmes, pārāk agresīvi dodoties pēc atlēkušās bumbas uzbrukumā.

Šis izrāviens praktiski sniedza atbildi uz jautājumu par spēles uzvarētāju. Grieķijas klubs intrigu otrajā puslaikā tā arī nesagādāja, bet Šmits laukumā pavadīja pēdējās 13 minūtes, ceturtajā ceturtdaļā arī realizējot tālmetienu.

Laukuma saimnieku labā punktus guva visi 12 pieteiktie spēlētāji. Ar 14 punktiem atzīmējās Naidžels Heizs, bet Eksama rēķinā 12 punkti. Zaudētāju rindās Jorgoss Papajannis guva 18 punktus.

"Barcelona" komanda ar 19 uzvarām 24 spēlēs saglabā otro vietu Eirolīgā, bet "Panathinaikos" vienība ar pieciem panākumiem 22 mačos ir priekšpēdējā, 17. pozīcijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!