Foto: DELFI.lt
Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien ULEB Eirolīgas 12.kārtas spēlē Kauņā ar "Žalgiris" guva trīs punktus, kamēr citā mačā Artūrs Kurucs guva vienu punktu Spānijas komandas Vitorijas "TD Systems Baskonia" labā, abām latviešu pārstāvētajām komandām svinot panākumu, kamēr Jānis Timma Maskavas apgabala "Himki" komandas neveiksmē Minhenē guva desmit punktus.

Kauņas "Žalgiris" mājās piekāpās lietuviešu speciālista Šarūna Jasikeviča vadītajai "Barcelona" ar 62:73 (14:17, 19:22, 15:16, 14:18).

Šmits spēlēja 12 minūtes un vienu sekundi, realizējot vienu no trim tālmetieniem. Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, divas personiskās piezīmes, viena kļūda un efektivitātes koeficients divi.

Uzvarētāju rindās Brendons Deivīss guva 16 punktus, bet Kails Kuriks - par punktu mazāk. Lietuvas granda labā 15 punkti Rokam Jokubaitim.

Tikmēr "Baskonia" izbraukumā ar rezultātu 77:59 (17:20, 25:17, 21:13, 14:9) pārspēja Turcijas klubu Stambulas "Anadolu Efes".

Kurucs spēlēja četras minūtes un 54 sekundes, šajā laikā atzīmējoties ar diviem neprecīziem divpunktu metieniem, kā arī realizējot vienu no diviem soda metieniem. Viņa kontā arī pa vienai atlēkušajai bumbai, personiskajai piezīmei, izprovocētam pārkāpumam pretiniekam un efektivitātes koeficientam -1.

"Baskonia" komandā ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Aleks Peterss, kurš izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas, bet mājinieku rindās visi 12 spēlētāji guva punktus, taču neviens nesasniedza desmit punktu robežu, Šeinam Larkinam samierinoties ar astoņiem punktiem. Viņa kontā arī pa piecām rezultatīvām piespēlēm un kļūdām.

Minhenē "Bayern" pieveica Maskavas apgabala "Himki" ar 80:77 (15:22, 28:18, 21:24, 16:13).

Viesu rindās Timma spēlēja 28 minūtes un 51 sekundi, šajā laikā atzīmējoties ar diviem precīziem divpunktu metieniem, diviem no sešiem iemestiem tālmetieniem un vienu nerealizētu soda metienu. Viņa kontā arī divas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena pārķerta bumba, divas personiskās piezīmes, viens izprovocēts pārkāpums pretiniekam un efektivitātes koeficients desmit.

Dairis Bertāns nebija komandas pieteikumā.

Viesiem Aleksejs Šveds bez 20 punktiem izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, deviņreiz rezultatīvi piespēlēja un spēli pameta ar piecām piezīmēm, bet Gregs Monro guva 18 punktus.

Mājinieku rindās 19 punkti Veidam Boldvinam IV, par punktu mazāk - Paulam Cipseram.

"Barcelona" ar deviņām uzvarām 11 mačos ieņem pirmo vietu, Vitorijas vienība ar sešām uzvarām 11 spēlēs ieņem septīto vietu, bet "Himki" ar bilanci 2-9 ir pēdējā 18.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!