Foto: F64

Latviešu basketbolists Rolands Šmits kopā ar "Barcelona" komandu svētdien Tenerifē cieta zaudējumu Spānijas augstākās līgas (ACB) Superkausa titula mačā.

Barselonas klubs ar rezultātu 67:72 (14:18, 18:13, 17:19, 18:22) piekāpās savai principiālajai pretiniecei Madrides "Real" komandai.

Šarūns Jasikēvičs Šmitam deva iespēju spēlēt piecas minūtes un 50 sekundes, kuru laikā viņš ar rezultatīvām darbībām neatzīmējās.

Barselonas klubā ar 22 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Nikola Mirotičs, bet 12 punkti un astoņas bumbas zem groziem bija Brendonam Deivisam. Madrides vienībai 21 punktu sarūpēja Fakundo Kampaco.

Jau ziņots, ka pusfinālā Barselonas komanda ar 72:68 pārspēja Artūra Kuruca pārstāvēto Spānijas čempioni Vitorijas "Baskonia", bet "Real" ar 92:79 uzveica Tenerifes "Iberostar".

Šogad "Final Four" turnīrā piedalījās iepriekšējās sezonas čempione "Baskonia", vicečempione "Barcelona", Spānijas Karaļa kausa un Superkausa ieguvēja "Real", kā arī turnīra saimniece "Iberostar".

Iepriekšējā gada finālā Madridē uzvarēja mājiniece Madrides "Real", kas finālā ar 89:79 pārspēja "Barcelona".

"Real" Spānijas Superkausu ieguvusi septiņas reizes, "Barcelona" kontā ir sešas trofejas, bet "Baskonia" guvusi četrus panākumus.

ACB 2020./2021.gada sezona sāksies nākamajā nedēļas nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!