Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolistu Rolanda Šmita un Artūra Kuruca pārstāvētās komandas piektdien svinēja uzvaras ULEB Eirolīgas piektās kārtas mačos.

Šmits guva septiņus punktus, kamēr "Barcelona" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 84:58 (20:19, 24:8, 22:14, 18:17) sagrāva Sanktpēterburgas "Zeņit", sezonu turpinot bez zaudējumiem.

Valmierietis piektdien laukumā pavadīja 22 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem, savu vienīgo tālmetienu un abus divus "sodiņus". Tāpat Šmits izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un nopelnīja deviņus efektivitātes koeficienta punktus.

"Barcelona" komandā ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Nikola Mirotičs, kamēr pa 11 punktiem sameta Brendons Deivīss un Sertačs Šanli.

"Zeņit" rindās neviens no basketbolistiem neguva vairāk par astoņiem punktiem. Produktīvākais ar astoņiem punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Mateušs Ponitka.

Eirolīgā sezonu ar perfektu bilanci turpina Barselonas un Milānas klubi, kas kopvērtējuma tabulā aizņem pirmās divas ailītes. Abas vienības zaudējuma rūgtumu nav izjutušas arī vietējos čempionātos.

Savukārt Kurucs guva divus punktus spēlē, kurā viņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" savā laukumā ar rezultātu 78:66 (21:20, 17:15, 22:11, 18:20) uzvarēja "Monaco".

Kurucs spēlēja deviņas minūtes un 12 sekundes, grozā raidot savu vienīgo divpunktu metienu, bet netrāpot vienu tālmetienu. Viņš arī divreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, vienreiz pārkāpa noteikumus un iekrāja trīs efektivitātes koeficienta punktus.

Vitorijas komandā ar 20 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Simone Fontekjo, 14 punkti un septiņas bumbas zem groziem bija Lendrijam Noko, bet pa 12 punktiem guva Džeisons Greindžers un Stīvens Enohs. Zem groziem ar 11 atlēkušajām bumbām atzīmējās Tads Šenderskis.

Viesiem 18 punktus guva Maiks Džeimss, 15 punkti bija Danilo Andžušičam, bet 11 punktus guva un desmit atlēkušās bumbas izcīnīja Džerijs Butsjele.

"Baskonia" ar trīs uzvarām turnīra tabulā ieņem devīto vietu.

Tikmēr ceturto uzvaru sezonā svinēja Maskavas CSKA, kas mājās ar rezultātu 88:82 (20:25, 28:13, 18:21, 22:23) guva virsroku pār Pirejas "Olympiakos".

Ar 29 punktiem maskaviešiem izcēlās Vils Klaibērns, bet pa 16 punktiem guva Ife Lundbergs un Džoels Bolombojs. Pretiniekiem 32 punktus iemeta Tailers Dorsijs.

Dorsijam bija labākais efektivitātes koeficients kārtā - 34 punkti -, taču tā kā uzvaru svinēja CSKA, par vērtīgāko kļuva Klaibērns, kurš efektivitātē sakrāja 32 punktus.

Vēl piektdien Berlīnes "Alba" viesos ar rezultātu 78:63 (12:10, 26:15, 20:21, 20:17) bija pārāka pār Belgradas "Crvena zvezda mts".

Berlīniešiem 17 punktus guva Maodo Lo, bet pa 11 punktiem bija Jovelam Zusmanam un Lūkam Sikmam, kurš arī izcīnīja septiņas bumbas zem groziem. Mājiniekiem 16 punktus guva Ogņens Kuzmičs, bet 13 punktus iekrāja Neits Volterss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!