Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits otrdien guva piecus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, bet viņa pārstāvētā "Barcelona" vienība piedzīvoja zaudējumu.

Barselonas basketbolisti mājās ar rezultātu 90:100 (22:32, 29:19, 19:19, 20:30) atzina "Valencia" pārākumu.

Rolands Šmits laukumā pavadīja 14 minūtes un 31 sekundi, realizējot savu vienīgo tālmetienu un vienu no trim divpunktu metieniem. Ar precīzo divpunktu raidījumu viņš izcēlās otrās ceturtdaļas beigu pusē, gaisā izvairīdamies no "Valencia" komandas centra pozīcijas basketbolista Bojana Dubļeviča.

Valmierietis izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, bloķēja vienu metienu, trīs reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un iekrāja divus efektivitātes koeficienta punktus.

Barselonas komandu no zaudējuma neglāba Nikola Mirotiča 20 punkti un deviņas atlēkušās bumbas, kā arī Nika Kalatesa 17 punkti. Uzvarētājiem 25 un 24 punktus guva attiecīgi Deriks Viljamss un Bojans Dubļevičs.

Komandas Covid-19 dēļ ACB turnīrā aizvadījušas dažādu spēļu skaitu. "Barcelona" ar deviņiem panākumiem 12 mačos ieņem trešo vietu, Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" ar astoņām uzvarām 11 cīņās ir piektā, Badalonas "Joventut", kur spēlē Artūrs Žagars, uzvarējusi septiņās no desmit spēlēm un ir sestā, bet Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Mursijas UCAM ar sešiem panākumiem 11 dueļos ieņem astoto vietu starp 19 komandām.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!