Latvijas basketbolists Rolands Šmits otrdien guva 11 punktus, sekmējot "Barcelona" vienības uzvaru savā laukumā pirmajā Spānijas čempionāta ceturtdaļfināla sērijas spēlē.

"Barcelona" mājās pieveica joprojām bez savainotā Artūra Žagara spēlējošo Badalonas "Joventut" - 84:74 (26:18, 14:20, 20:12, 24:24).

Valmierietis laukumā pavadīja 15 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā grozā raidīja abus tālmetienus un trīs no četriem soda metieniem, kā arī vienu no trim divpunktu metieniem. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, saņēma vienu personisko piezīmi, izprovocēja trīs piezīmes pretiniekiem un spēli beidza ar +/- rādītāju -6.

Barselonas komandā ar 16 punktiem rezultatīvākais bija Leandro Balmaro, 14 punkti un sešas atlēkušās bumbas Pau Gasola kontā.

Viesiem ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Ante Tomičs, kurš sakrāja arī astoņas atlēkušās bumbas un piecas kļūdas.

Jau ziņots, ka pirmdien Artūrs Kurucs laukumā nedevās, Vitorijas "TD Systems Baskonia" sērijas pirmajā spēlē viesos ar 86:87 piekāpjoties "Valencia".

Vēl vienā spēlē pirmdien Madrides "Real" savā laukumā ar 103:79 pārspēja Mārča Šteinberga pārstāvēto Grankanārijas "Herbalife". Šteinbergs nebija iekļauts komandas pieteikumā.

ACB regulārajā turnīrā ar 34 uzvarām 36 spēlēs uzvarēja Madrides "Real", bet otrā ar 32 panākumiem bija Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona". Vitorijas komanda ar 23 uzvarām finišēja piektā, Artūra Žagara pārstāvētā Badalonas "Joventut" nopelnīja par trim panākumiem mazāk un ieņēma septīto vietu, bet kā pēdējā izslēgšanas spēles ar 18 uzvarām sasniedza "Herbalife", kas finišēja astotā.

Rinalds Mālmanis un "Murcia" komanda ar 16 uzvarām turnīru noslēdza 12.pozīcijā, Rodija Mačohas pārstāvētā Fuenlavradas "Urbas" ar 12 panākumiem ieņēma 15.vietu, savukārt Mārtiņa Laksas pārstāvētā Madrides "Movistar Estudiantes" ar deviņiem panākumiem ieņēma 18.pozīciju starp 19 klubiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!