Foto: F64

Latvijas basketbolists Rolands Šmits svētdien, 10. oktobrī, guva 12 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā, sekmējot "Barcelona" komandas uzvaru.

Barselonas basketbolisti viesos ar rezultātu 78:61 (19:15, 18:14, 20:21, 21:11) uzvarēja Daira Bertāna pārstāvēto Seviljas "Coosur Real Betis" komandu.

Šmits spēlēja 22 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no sešiem divpunktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem. Lauvas tiesu jeb astoņus punktus viņš guva ceturtajā ceturtdaļā, kad "Barcelona" ar latvieti laukumā iemeta par 13 punktiem vairāk nekā ielaida.

Tāpat viņš pārtvēra vienu bumbu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un iekrāja 15 efektivitātes koeficienta punktus. Viesu rindās Šmits bija rezultatīvākais, produktīvākais un iekrāja otru labāko +/- rādītāju (+15).

Bertāns spēlēja 20 minūtes un 30 sekundes, gūstot četrus punktus. Viņš realizēja vienu no četriem divpunktu metieniem un abus divus "sodiņus", bet netrāpīja grozā divus tālmetienus. Bertānam arī divas atlēkušās bumbas, trīs pārtvertas bumbas, četras piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, sliktākais +/- rādītājs komandā (-15) un trīs efektivitātes koeficienta punkti.

Seviljas vienībā ar 15 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Marko Todorovičs.

Tikmēr Rinalds Mālmanis palika rezervē mačā, kurā viņa pārstāvētā Mursijas UCAM mājās ar 92:87 pārspēja Bilbao "Surne" komandu. Sestdien Jānis Bērziņš guva trīs punktus un Mārcis Šteinbergs divus mačā, kurā Manresas "Baxi" viesos ar 61:105 kapitulēja Badalonas "Joventut", kuras pieteikumā nebija Artūra Žagara un Kriša Helmaņa. Savukārt uz rezervistu soliņa palika Rodijs Mačoha, kamēr Fuenlavradas "Urbas" mājās ar 91:96 atzina Burgosas "San Pablo" pārākumu.

Svētdien spēli aizvadīs Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia", kas mājās uzņems Santjago de Kompostelas "Monbus Obradoiro".

"Barcelona" uzvarējusi visās sešās spēlēs un ir turnīra līdere.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!