Foto: LETA
Latvijas basketbolists Rolands Šmitrs sestdien guva 22 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit" mājās ar 75:93 zaudēja Barselonas "Lassa" komandai.

"Montakit" cieta septīto zaudējumu pēc kātas, samazinot savas izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs.

"Lassa" komandas sistēmā spēlē Rodions Kurucs, taču viņš šim mačam nebija pieteikts.

Tikmēr Šmits spēlēja 36 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā trāpīja piecus no septiņiem divpunktu metieniem un četrus no septiņiem tālmetieniem.

Tāpat viņš izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un nopelnīja četras piezīmes, tiekot pie 19 efektivitātes rādītāja punktiem, kas bija labākais komandā.

Latvijas basketbolists šosezon 22 punktus sameta arī marta vidū aizvadītā ACB mačā, tagad atkārtojot savu rekordu.

Vēl "Montakit" komandā 17 punktus sameta Marko Popovičs, bet "Lassa" rindās ar 20 punktiem izcēlās Ante Tomičs.

Kā vēstīts, Kurucs, kurš šosezon piedzīvoja debiju valstsvienībā, pieteicies 2018.gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam.

Tikmēr citā mačā Mārtiņa Laksas pārstāvētā Kompostelas "Monbus Obradoiro" viesos ar rezultātu 96:93 (25:26, 23:30, 26:21, 22:16) uzvarēja Andoras "MoraBanc".

Laksa šajā mačā, lai arī bija pieteikumā, laukumā gan nedevās.

Uzvarētājiem 30 punktus guva Mets Tomass.

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar 25 uzvarām 28 cīņās pārliecinoši atrodas Madrides "Real", kam ar 21 uzvaru 30 mačos seko Barselonas "Lassa", bet ar 20 uzvarām 28 mačos trešā ir Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas "Kirolbet Baskonia".

Tikmēr 17 uzvaras 29 spēlēs ir Anžeja Pasečņika pārstāvētajai Grankanārijas "Herbalife", kas ļauj atrasties septītajā vietā, bet Fuenlavradas "Montakit" vienība ar 15 panākumiem 30 cīņās ir desmitā.

Vēl Kompostelas "Monbus Obradoiro" ar 12 uzvarām 30 mačos ir 13.vietā, Badalonas "Divina Seguros Joventut", kuras sistēmā ir Artūrs Žagars, ar deviņām uzvarām atrodama 15.pozīcijā, bet Jāņa Blūma pārstāvētā Saragosas "Tecnyconta" ar astoņām uzvarām ir 16.vietā starp 18 vienībām.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!