Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits pirmdien, gūstot 12 punktus, bija otrs rezultatīvākais Kauņas "Žalgiris" vienībā un palīdzēja izcīnīt panākumu pārbaudes spēlē.

"Žalgiris" savā laukumā ar rezultātu 80:59 (18:12, 16:18, 20:13, 26:16) uzvarēja Lietuvas miljardiera Gedimina Žiemeļa jaunizveidoto klubu Viļņas "Wolves".

Šmits laukumā bija 19 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā guva 12 punktus, astoņus no tiem gūstot trešajā ceturtdaļā. Tāpat viņš izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu pretinieku piespēli, četras reizes kļūdījās, tika pie divām personīgajām piezīmēm, sakrāja +/- rādītāju +6 un efektivitātes koeficientu 12.

Rezultatīvākais Kauņas komandā bija Tomass Dimša, kurš guva 13 punktus, pārtvēra divas piespēles un divas reizes rezultatīvi piespēlēja, 11 punktus un astoņas atlēkušās bumbas pievienoja Tailers Kavano, bet Kīnans Evanss izcēlās ar astoņiem punktiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm.

Pretinieku vienībā 16 punktus guva Markoss Dēlija.

Kā zināms, 27 gadus vecais uzbrucējs šovasar pievienojās "Žalgiris" klubam un pirmo reizi karjerā kopš 2012.gada nespēlēs Spānijā, kur pēdējos gados bija "Barcelona" otrā plāna spēlētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!