Foto: F64

Latviešu basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētā Barselonas "Lassa" komanda trešdien cieta smagu zaudējumu ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla trešajā spēlē.

"Lassa" savā laukumā ar rezultātu 68:102 (20:26, 19:26, 18:32, 11:18) piekāpās Turcijas klubam Stambulas "Anadolu Efes", sērijā līdz trim uzvarām nonākot iedzinējos ar 1-2.

Šmits laukumā bija 12 minūtes un 41 sekundi, šajā laikā punktus negūstot. Viņš grozam garām raidīja visus piecus divpunktu metienus un savu vienīgo tālmetienu. Tāpat latviešu basketbolists izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, vienu reizi pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi, iekrādams negatīvu efektivitātes koeficientu -3.

"Lassa" rindās rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Ādams Hanga.

Tikmēr uzvarētājiem 30 punktus iemeta Šeins Larkins, bet desmit punkti un desmit bumbas zem groziem bija Braientam Danstonam.

Sērijas ceturtā spēle notiks piektdien Barselonā.

Vēl trešdien Maskavas CSKA viesos ar rezultātu 84:77 (28:18, 18:21, 16:20, 22:18) pārspēja Spānijas vienību Vitorijas "Kirolbet Baskonia", sērijā panākot 2-1.

CSKA rindās ar 28 punktiem izcēlās Nando de Kolo, bet pretiniekiem 19 punktus guva un 15 atlēkušās bumbas izcīnīja Vensāns Puarjē.

Šosezon dažos "Kirolbet Baskonia" komandas Eirolīgas mačos pieteikumā bijis arī Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs.

Jau ziņots, ka kā pirmā vietu "Final Four" nodrošinājusi pērnā gada čempione Madrides "Real" no Spānijas, kas ceturtdaļfinālā ar 3-0 pārspēja Grieķijas grandu Atēnu "Panathinaikos Opap". Vēl ceturtdaļfinālos Turcijas klubs Stambulas "Fenerbahce Beko" ir vadībā 2-1 pret Lietuvas flagmanis Kauņas "Žalgiris".

Ceturtdaļfināla sēriju uzvarētājas iekļūs finālčetrinieka turnīrā, kas no 17. līdz 19.maijam notiks Vitorijā.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!