Foto: BC Žalgiris

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ir gandarīts par jebkuru uzvaru, pēc panākuma pār iepriekš pārstāvēto "Barcelona" komandu pauda Kauņas "Žalgiris" latviešu uzbrucējs.

Jau ziņots, ka Šmits ceturtdien Kauņā sakrāja 15 punktus, viņa pārstāvētajam Kauņas "Žalgiris" klubam ar rezultātu 73:72 pārspējot Barselonas basketbolistus.

"Esmu ļoti gandarīts, ka uzvarējām savās mājās. Aizvadījām lielisku maču un atdevām visu sevi laukumā, uzvarot vienu no Eirolīgas labākajām komandām," sarunā ar Lietuvas žurnālistiem atzīmēja Šmits.

Atbildot uz jautājumu, vai īpašu gandarījumu sagādā tas, ka uzvarēta iepriekš pārstāvētā komanda, Šmits atbildēja noraidoši.

"Esmu priecīgs par jebkuru uzvaru. Protams, ka biju motivēts, bet tā ir katrā spēlē. Šodien vienkārši bija mana diena," uzsvēra latviešu basketbolists.

Šmits arī atklāja, ka līdz šim ir ļoti apmierināts ar to, ko piedāvā spēlēšana Kauņas klubā. Tāpat valmierietis ir iepriecināts par Latvijas līdzjutēju klātbūtni "Žalgiris" mājas spēlēs.

"Tā kā Latvija ir ļoti tuvu, tad viņiem ir iespēja atbraukt uz šejieni skatīties augsta līmeņa basketbolu," teica Šmits.

Viena no latviešu līdzjutējām pēc spēles izskrēja laukumā un apskāva Latvijas basketbolistu.

"Protams, ka ir patīkami saņemt apsveikumus pēc uzvaras. Taču es viņai pateicu, ka var sanākt nepatikšanas, ja izskrien laukumā," portālam "Delfi.lt" teica Šmits.

Savukārt kāds cits Latvijas basketbola fans, tērpies Dalasas "Mavericks" kreklā ar Kristapa Porziņģa vārdu, pēcspēles intervijas laikā centās iekļūt mediju zonā, lai piekļūtu Šmitam. Apsardze līdzjutēju aizturēja un izveda viņu no arēnas.

Kauņas vienība ar divām uzvarām četrās spēlēs pakāpusies uz devīto vietu, ar šādu pašu bilanci astoto vietu ieņemot "Barcelona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!