Latvijas basketbola izlasei pirms Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles ar Serbiju pievienojies spēka uzbrucējs Rolands Šmits, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Šmits otrdien aizvadīja treniņu ar valstsvienību, un viņš būs gatavs 30. jūnijā piedalīties Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē "Arēnā Rīga" pret Serbijas valstsvienību.

Šmits aizvadītajā sezonā "Barcelona" komandas sastāvā kļuva par Spānijas vicečempionu, bet ULEB Eirolīgā viņam izdevās iegūt bronzas godalgu. Eirolīgā Šmits vidēji 36 spēlēs guva 4,4 punktus un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu, laukumā pavadot vidēji nepilnas 15 minūtes. Spānijas līgā viņš vidēji 15,3 minūtēs guva 5,2 punktus un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas.

Latvijas izlases treniņi "Arēnā Rīga" notiek kopš 16.jūnija, bet Šmits pievienojās vēlāk, jo viņam vēl bija jāpilda saistības klubā.

Latvijas un Serbija spēlē Rīgā izšķirsies, kura komanda Pasaules kausa kvalifikācijas pirmās kārtas grupā ieņems pirmo vietu. Savukārt 3.jūlijā Latvija Levicē viesosies pie Slovākijas.

Otrajā posmā A grupas trīs labākās komandas cīnīsies ar B grupas komandām (Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju). Pa divām spēlēm notiks augustā, novembrī un 2023.gada februārī. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas no sešām.

Latvijas izlase pirms gaidāmajiem mačiem aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Lietuvas valstsvienību. Savā laukumā Latvija izcīnīja pārliecinošu uzvaru, bet izbraukumā piedzīvoja graujošu zaudējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!