Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits otrdien guva 11 punktus ULEB Eirolīgas 15. kārtas spēlē un palīdzēja "Barcelona" komandai izcīnīt septīto uzvaru pēc kārtas šajā turnīrā.

Barselonas basketbolisti viesos ar rezultātu 76:69 (20:13, 14:18, 27:18, 15:20) guva virsroku pār Belgradas "Crvena zvezda" komandu, kuru no zaudējuma neglāba līdzjutēju vētrainais atbalsts un titulētā tenisista Novaka Džokoviča klātbūtne tribīnēs.

Šmits aizvadīja rezultatīvāko Eirolīgas spēli šajā sezonā, 13 minūtēs un 37 sekundēs realizējot visus četrus divpunktu metienus un vienīgo tālmetienu. Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un iekrāja 14 efektivitātes koeficienta punktus.

Valmierietis spēlē iesaistījās vien otrajā ceturtdaļā, taču tajā atzīmējās ar labu sniegumu un četriem punktiem. Veiksmīgi izvērtās arī viņa došanās laukumā trešās ceturtdaļas izskaņā, kad basketbolists pusotras minūtes laikā trāpīja tālmetienu, kā arī norībināja "Pionir Hall" zāles grozu.

Uzbrucējs nopelnīja trenera Šarūna Jasikēviča uzticību, pēdējā ceturtdaļā laukumā pavadot teju piecas minūtes. Tās laikā Šmits atzīmējās ar ceturto precīzo divpunktu metienu.

"Barcelona" rindās ar 14 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Naidžels Heiss, pa 11 punktiem guva Šmits un Sertačs Šanli, bet desmit punkti un astoņas bumbas zem groziem bija Nikolam Mirotičam.

"Crvena zvezda" komandā pa 15 punktiem guva Luka Mitrovičs un Nikola Kaliničs, 11 punkti bija Neitam Voltersam, bet 14 atlēkušās bumbas izcīnīja Ogņens Kuzmičs.

Barselonas komanda ar 13 uzvarām 15 spēlēs ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, kamēr Belgradas klubs ar sešiem panākumiem ir 12. pozīcijā.

Citā spēlē Artūrs Kurucs laukumā pavadītajā vienā sekundē paguva pārkāpt noteikumus, bet viņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" viesos ar rezultātu 72:87 (21:13, 21:30, 20:23, 10:21) atzina Eirolīgas čempiones Stambulas "Anadolu Efes" pārākumu.

"Baskonia" vienībā pa 17 punktiem guva Džeisons Greindžers un Simone Fontekio, bet astoņus punktus guva un astoņas bumbas zem groziem izcīnīja Tads Sedekerskis. Uzvarētājiem 24 punktus guva Vasilije Micičs, bet 17, 16 un 15 punkti bija attiecīgi Tiboram Plaisam, Šeinam Larkinam un Adrjēnam Mērmanam.

"Baskonia" ar piecām uzvarām ieņem 16. vietu, bet "Anadolu Efes" ar septiņiem panākumiem ir desmitā.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Berlīnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!