Foto: F64

Latvijas basketbolists Jānis Timma piektdien Belgradā punktus ULEB Eirolīgas 12.kārtas spēlē neguva, taču viņa pārstāvētā Kazaņas "Unics" šajā turnīrā izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, bet Barselonā Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" pārspēja Jāņa Strēlnieka "Žalgiris".

"Barcelona" mājās pieveica Kauņas "Žalgiris" ar 96:73 (24:17, 28:21, 23:20, 21:15).

Šmits mājinieku labā guva septiņus punktus, bet Strēlnieks viesu rindās - sešus.

Šmits spēlēja 19 minūtes un 51 sekundi, realizējot divus no trim divpunktu metieniem un vienu no diviem "trejačiem". Tāpat latvieša rēķinā arī trīs atlēkušās bumbas, divas kļūdas, divi noteikumu pārkāpumi, viena izprovocēta piezīme un efektivitātes koeficients pieci.

Strēlnieks laukumā pavadīja 21 minūti un 29 sekundes, kuru laikā grozā raidīja vienīgo divpunktu metienu, vienu no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Viņa kontā bija arī viena atlēkusī bumba, viena pārtverta bumba, viena kļūda, trīs izprovocētas piezīmes un efektivitātes koeficients pieci.

Mājinieku rindās 15 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Roks Jokubaitis, bet 13 punktus, deviņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Pjērs Oriola.

Viesiem rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Tajs Vebsters.
Kazaņas basketbolisti izbraukumā pārspēja Belgradas "Crvena zvezda mts", kas bija spiesta atzīt viesu pārākumu ar 78:98 (16:26, 23:21, 18:29, 21:22).

Timma laukumā devās sākuma sastāvā, nospēlējot astoņas minūtes un 53 sekundes, kuru laikā viņš nerealizēja abus tālmetienus. Viņš arī izcīnīja vienu bumbu zem groziem, divreiz rezultatīvi piespēlēja, vienreiz pārkāpa noteikumus un finišēja ar efektivitātes koeficientu nulle.

Ar 18 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām rezultatīvākais "Unics" rindās bija Džons Brauns. Par punktu mazāk guva Aizea Keinens un Mario Hezonja, kuram arī piecas zem groziem izcīnītas bumbas.

Pretiniekiem ar 15 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām rezultatīvākais bija Ostins Holinss.

"Barcelona" ar desmit uzvarām un diviem zaudējumiem ieņem pirmo vietu turnīra tabulā. "Unics" ar septiņām uzvarām ieņem sesto vietu, Vitorijas "Bitci Baskonia" ar četrām uzvarām ir 15.vietā, bet "Žalgiris" ar diviem panākumiem noslēdz turnīra tabulu.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Berlīnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!