Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbolists Rolands Šmits otrdien guva sešus punktus ULEB Eirolīgas 13.kārtas spēlē, viņa pārstāvētajai Kauņas "Žalgiris" komandai piedzīvojot zaudējumu.

"Žalgiris" izbraukumā ar rezultātu 73:77 (22:14, 15:22, 21:20, 15:21) zaudēja Belgradas "Crvena zvezda" basketbolistiem un Eirolīgā piedzīvoja trešo neveiksmi pēc kārtas.

Šmits laukumā pavadīja 27 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem, bet netrāpīja nevienu no četriem "trejačiem". Latviešu basketbolists arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva divas kļūdas, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un tika pie viena efektivitātes koeficienta punkta.

Ar 18 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām viesiem atzīmējās Kīnens Evanss, bet pa 14 punktiem guva Kevariuss Heiess un Edgars Ulanovs.

Uzvarētājiem ar 27 punktiem izcēlās Luka Vildosa, kurš ar savu sniegumu nodrošināja Belgradas komandai panākumu, kamēr 21 punkts bija Nemaņam Nedovičam.

Pirms šī mača abu komandu bilance bija 6-6 un vietas līdzās kopvērtējuma tabulā, bet tagad "Žalgiris" ir 11.vietā, kamēr "Crvena zvezda" ar septiņām uzvarām pakāpusies uz astoto pozīciju.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!