Foto: F64

Latvijas basketbolists Rolands Šmits uzskata, ka spēlēšana Lietuvas komandā Kauņas "Žalgiris" būs lieliska vieta progresam, pirmdien paziņoja klubs.

27 gadus vecais basketbolists pirmo reizi karjerā kopš 2012.gada nespēlēs Spānijā, kur "Barcelona" rindās tomēr bija vairāk otrā plāna spēlētājs.

"Gribēju būt nozīmīgāks komandas spēlētājs, būt svarīgākā lomā," sacīja Šmits par savu lomu Spānijas grandā. "Barselonā biju laimīgs, taču ir grūti spēlēt ar tik daudziem labiem spēlētājiem vienā komandā. Es to darīju ar, iespējams, labākajiem spēlētājiem Eiropā, tāpēc jutu, ka vēlos pārmaiņas. Gribēju justies kā svarīgāka komandas sastāvdaļa un uzlabot savu spēli. Domāju, ka šī būs lieliska vieta turpmākam progresam."

Šmits pievienojās "Barcelona" 2017.gada septembrī, noslēdzot līgumu uz pieciem gadiem, bet pirmo sezonu uz īres tiesībām pavadīja Fuenlavradas "Montakit" komandā. Tieši Fuenlavradas komandas sastāvā Šmits 2013.gadā 17 gadu vecumā debitēja Spānijas augstākajā līgā (ACB).

"Tas ir ļoti dīvaini," par pārcelšanos tik tuvu Latvijai saka Šmits. "Lai nu kā, jūtos ļoti labi, jo līdz mājām man ir tikai trīs stundas. Ģimene tagad varēs biežāk braukt pie manis ciemos. Turklāt tas bija labākais lēmums manai ģimenei, jo Lietuva un Latvija ir ļoti līdzīgas valstis."

"Esmu ļoti priecīgs būt šeit un darīšu visu, lai komanda uzvarētu visos iespējamos mačos un izcīnītu titulus," saka latvietis.

Šmits ar "Žalgiris" ir parakstījis līgumu uz diviem gadiem.

ACB Šmits šosezon izcēlās ar vidēji spēlē gūtiem 5,3 punktiem un izcīnītu 3,1 atlēkušo bumbu.

2020./2021.gada sezonā Latvijas basketbolists kļuva par Spānijas čempionu, bet pēdējās četrās sezonās kopā ar "Barcelona" trīskārt uzvarēja Spānijas Karaļa kausā.

Šosezon Barselonas komanda Spānijas čempionātā izcīnīja sudraba godalgas, finālā piekāpjoties Madrides "Real".

Šmits ir spēlējis visu vecumu Latvijas jaunatnes izlasēs, pieaugušo izlasē 19 gadu vecumā debitējot 2014.gadā.

"Žalgiris" šosezon Lietuvas Basketbola līgā (LKL) bija spiests samierināties ar bronzas godalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!