Foto: LETA
Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps uzskata, ka Latvijas komandas ''VEF Rīgas'' spēlēšana VTB vienotajā līgā ir loģiska un klātienē dod vairāk laba basketbola.

"Mēs esam gandarīti, ka Latvijas čempionvienībai ir iespējas startēt ļoti kvalitatīvā čempionātā ar labiem finansiāliem nosacījumiem. Galvenais, lai ar šo projektu izdodas attīstīt kluba stratēģiju un piesaistīt līdzjutējus, jo būs kvalitatīvas spēles, kas plānotas "Arēnā Rīga". Tas tikai būs labi, ja Latvijā būs vairāk laba basketbola," sacīja Šneps.

Otrdien "VEF Rīga" aizvadīs pirmo spēli VTB vienotās līgas jaunajā sezonā, kad "Arēnā Rīga" tiksies ar Maskavas apgabala "Himki", kuru vada rīdzinieku iepriekšējais treneris līdz martam Rims Kurtinaitis un kura pagājušajā nedēļā piedzīvoja triecienu, nekvalificējoties Eirolīgai.

"VEF Rīga" spēlēs grupā, kurā ir arī Kazaņas UNICS, Kijevas "Budivelnik", "Nižņijnovgorod", Samaras "Krasnije kriļja" (visas Krievija), Kauņas "Žalgiris" (Lietuva), "Astana" (Kazahstāna) un Tallinas "Kalev" (Igaunija). Divu apļu turnīrs tiks aizvadīts līdz 7. martam, pēc tam četras labākās komandas no divām grupām turpinās izslēgšanas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!