Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolisti Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns ceturtdien iekļauti vienā maiņas darījumā un turpinās karjeras tautieša iepriekš pārstāvētajā klubā, vēsta Ziemeļamerikas apskatnieki.

Kā vēsta ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis, tad Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) maiņu darījumu pēdējā dienā no Dalasas "Mavericks" pārcelsies uz Vašingtonas "Wizards".

Šajā darījumā "Mavericks" par Porziņģi un NBA drafta otrās kārtas izvēli no "Wizards" saņems Bertānu un aizsargu Spenseru Dinvidiju, precizē cits ESPN žurnālists Tims Makmahons.

Porziņģis "Mavericks" komandu pārstāvēja kopš 2019. gada februāra, kad Dalasā nonāca darījumā ar Ņujorkas "Knicks". Viņš "Mavericks" formā nospēlēja 134 spēles, taču viņa spēļu daudzumu pamatīgi ietekmējušas traumas. Kā norādīja "Dallas Morning News" žurnālists Breds Tounsends, tad latvietim maksimālais spēļu skaits Dalasā varēja būt 209 mači.

Šajā sezonā Porziņģis piedalījies 34 no 55 NBA regulārā čempionāta spēlēm, un viņš vidēji mačā izcēlās ar 19,2 punktiem, 7,8 atlēkušajām bumbām un 1,9 bloķētiem metieniem.

Porziņģis 2019. gada jūlijā ar "Mavericks" komandu noslēdza piecu gadu līgumu 158 miljonu dolāru apmērā.

Savukārt Bertāns "Wizards" rindās nonāca 2019. gada vasarā, kad tika aizmainīts no Sanantonio "Spurs". Ar Vašingtonas klubu viņš 2020. gada rudenī noslēdza jaunu 80 miljonu līgumu uz pieciem gadiem.

Šī sezona Bertānam nav izdevusies, un viņš 34 spēlēs vidēji laukumā pavadījis nepilnas 15 minūtes un guvis 5,7 punktus.

Šajā darījumā iekļautais Dinvidijs aizvadīja pirmo sezonu ar "Wizards" komandu. Viņš 44 spēles vidēji izcēlies ar 12,6 punktiem, 5,8 rezultatīvām piespēlēm un 4,7 atlēkušajām bumbām.

Vēl decembrī Makmahons vēstīja, ka Porziņģis jaunā galvenā trenera Džeisona Kida vadībā jūtas atguvis spēles garšu, ko bija pazaudējis iepriekšējā sezonā. Tāpat viņa saikne ar Luku Dončiču bija uzlabojusies. Tomēr situācija ar viņa traumām, iespējams, lika "Mavericks" pieņemt lēmumu par latvieša sūtīšanu uz citu komandu, ņemot vērā, ka Dalasas klubs tuvā nākotnē vēlas cīnīties par NBA čempionu titulu.

Bertāna sakarā portāls "bleacherreport.com" uzskata, ka viņa spēja spēlēt bez bumbas un realizēt tālmetienus var labi iederēties "Mavericks" komandas spēles stilā.

"Wizards" komandai šis nebija vienīgais darījums ceturtdien, jo tā aizmainīja arī centru Montrezlu Harelu uz Šarlotas "Hornets", pretī saņemot citu centra pozīcijas spēlētāju Vernonu Keriju un aizsargu Išu Smitu.

NBA Austrumu konferences kopvērtējumā "Wizards" ar 24 uzvarām un 29 zaudējumiem ierindojas 11. pozīcijā, atrodoties ārpus "play-in" zonas. Savukārt "Mavericks" ar 32 uzvarām un 12 zaudējumiem ir piektajā vietā Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!