Foto: FIBA
Spānijas basketbola izlase piektdien 2022. gada Eiropas čempionāta pusfinālā Berlīnē ar rezultātu 96:91 (27:24, 19:27, 19:20, 31:20) pārspēja mājinieci Vāciju un 10. reizi iekļuva turnīra finālā.

Eiropas čempionātā Spānijas valstsvienība kopš 1999. gada spējusi iekļūt četriniekā, un tikai reizi palikusi bez medaļām, bet kopš 1979. gada spāņi bijuši "Eurobasket" labāko sešiniekā. Kopumā turnīrā viņi triumfējuši trīs reizes, bet sešas reizes ieguvuši sudraba godalgu.

Spānijas izlasē ar 29 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Lorenso Brauns, 16 punkti bija Villijam Ernangomesam, 13 punktus guva viņa brālis Huančo Ernangomess, seši punkti un sešas bumbas zem groziem bija Rūdijam Fernandesam, bet četri punkti, piecas atlēkušās bumbas, septiņas rezultatīvas piespēles un divi bloķēti metieni - Usmanam Garubam.

Vācijas izlasi no zaudējuma neglāba Denisa Šrēdera 30 gūtie punkti un astoņas rezultatīvas piespēles. Pa 15 punktiem guva Francs Vāgners un piecus tālmetienus iemetušais Andreass Obsts.

Lielāko daļu pirmā puslaika Spānijas basketbolisti uzbruka ar augstu precizitāti, kas vienubrīd ļāva iekrāt deviņu punktu pārsvaru. Vācieši otrajā ceturtdaļā veica iespaidīgu izrāvienu, kurā guva 14 punktus pēc kārtas, un pārņēma vadību, bet pēc pirmajām 20 minūtēm finālposma saimnieki bija vadībā ar piecu punktu pārsvaru (51:46).

Otrajā puslaikā pēc nospēlētām piecām minūtēm Alberto Diass ar trīspunktu gājienu palīdzēja Spānijai pārņemt vadību (56:55), bet trešās ceturtdaļas otrajā pusē vācieši ar vairākiem sekmīgiem uzbrukumiem atgriezās vadībā un ātri iekrāja savu lielāko pārsvaru mačā (71:61).

Pirms pamatlaika pēdējām desmit minūtēm abu komandu starpā bija seši punkti (71:65), bet spāņi ātri atspēlējās, Huančo Ernangomess ar "trejaci" panāca neizšķirtu (77:77). Vēlāk viņš ceturtdaļas vidū nodrošināja plus četrus punktus un turpinājumā trieca bumbu grozā no augšas (83:77).

Pamatlaika pēdējās minūtēs vāciešiem neizdevās apturēt Lorenso Braunu, Spānijai nosargājot vadību un svinot uzvaru.

Pirms tam Francijas basketbolisti ar rezultātu 95:54 (15:9, 19:9, 30:18, 31:18) pārspēja Poliju un svinēja graujošāko panākumu Eiropas čempionātu pusfinālos.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!