Foto: F64

Spānijas Superkausa pusfinālā Vitorijā Spānijas čempione Vitorijas "Baskonia", kuras paspārnē ir Artūrs Kurucs, piekāpās Rolanda Šmita pārstāvētajai "Barcelona".

"Baskonia" atzina "Barcelona" pārākumu ar 68:72 (14:22, 14:13, 17:25, 23:12).

Uzvarētāju rindās Alekss Abriness guva 19 punktus, Nikola Mirotičs - 13 punktus. Vitorijas komandā rezultatīvākie ar 14 punktiem bija Aleks Peterss un Luka Vildosa.

Kurucs zaudētāju rindās septiņās minūtēs un 45 sekundēs laukumā guva trīs punktus, realizēdams vienu no diviem trīspunktu metieniem, kā arī izdalīdams komandasbiedriem divas rezultatīvas piespēles.

Viņa kontā arī personiskā piezīme, +/- rādītājs astoņi un lietderības koeficients trīs.

"Barcelona" rindās vienu punktu desmit minūtēs un 24 sekundēs laukumā guva Šmits. Viņš garām aizmeta abus trīspunktu metienus, kā arītrāpīja vienu no diviem soda metieniem.

Viņa kontā arī personiskā piezīme, divas izprovocētas piezīmes pretiniekam, +/- rādītājs mīnus četri un lietderības koeficients mīnus viens.

Pašā mača sākumā "Baskonia" izvirzījās vadībā ar 5:0, uz ko "Barcelona" atbildēja ar 16:0 izrāvienu.

Trešās ceturtdaļas vidū Vitorijas komandai izdevās pretiniekus panākt - 39:39 un 42:42, taču vēl viens izrāviens Barselonas kluba izpildījumā (13:0) noteica mača uzvarētāju.

Otrā pusfinālā cīnīsies "Iberostar" un Madrides "Real".

Iepriekšējā gada finālā Madridē uzvarēja mājiniece Madrides "Real", kas finālā ar 89:79 pārspēja "Barcelona".

Gan Barselonas, gan Madrides klubiem ir pa piecām Superkausa trofejām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!