Foto: USA TODAY Sports/Scanpix/LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis atzīst, ka sestdienas spēlē, kurā sameta 30 punktus, fiziski juties slikti, tomēr tas tieši palīdzējis nesaforsēt darbības un pieņemt pareizus lēmumus.

Jau vēstīts, ka Porziņģis palīdzēja Ņujorkas "Knicks" komandai savā 2017.gada noslēdzošajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē viesos ar 105:103 (28:21, 28:24, 23:33, 26:25) uzvarēt Ņūorleānas "Pelicans" un pārtraukt četru zaudējumu sēriju. Šī "Knicks" bija vien trešā uzvara pretinieku laukumā šosezon.

Porziņģis, kurš vismaz 30 punktus guva pēc sešu maču pārtraukuma, bija lielisks tieši mača noslēgumā, palīdzot "Knicks" komandai pēdējo trīs minūšu laikā atspēlēties no rezultāta 91:99. Cīņas beigās notikušajā pakaļdzīšanās Porziņģis iemeta trīs metienus, no kuriem viens bija trejacis, savukārt uzvaru "Knicks" komandai deviņas sekundes pirms pamatlaika beigām ar diviem precīziem "sodiņiem" nodrošināja Džerets Džeks.

Ņujorkas komanda, tāpat kā Porziņģis, spēli aizvadīja kā pa viļņiem, jo trešās ceturtdaļas sākuma daļā viesiem bija 16 punktu pārsvars, kas vēlāk tika izsēts, beigās gan svinot laimīgu uzvaru.

"Mums šī uzvara bija nepieciešama vairāk nekā skābeklis. Bijām iedzinējos, kad Žoakims Noā iznāca no rezervistu soliņa, dodot mums lielu enerģiju. Tāpat bijām spējīgi apturēt viņus, kā arī paši iemest," pēc dueļa pauda Porziņģis. "Es tikai spēlēju savu spēli, kaut fiziski jutos slikti. Tas man palīdzēja piebremzēt, paskatīties iespējas, nepārforsēt. Savukārt beigās realizēju savus metienus."

Porziņģis žurnālistiem pauda joku, ka pastnieks nesvin pasta piegādāšanu, norādot, ka par panākumu nav jāpriecājas pastiprināti, tomēr atzina, ka ir patīkami beidzot gūt uzvaru.

"Bija grūta spēle, atradāmies lielā vadībā, tad spēles beigās jau bijām iedzinējos. Negribējām padoties un zinājām, ka jācīnās līdz pēdējam brīdim," uzsvēra latvietis. "Spēles beigās darbojāmies pareizajā virzienā, nesaforsējām epizodes. Nejutos labi fiziski, bija jāpiebremzē, bet tas palīdzēja manai spēlei - pieņēmu labākus lēmumus, jo zināju, ka esmu noguris. Dīvaini, bet tas palīdzēja."

Pēc iepriekšējās spēles Porziņģis pastiprināti sūdzējās, ka tiesneši nepievērš uzmanību, kad viņam tiek veikti sitieni pa elkoni metiena brīdī. Šoreiz viņš atzina, ka nav ar tiesnešiem to pastiprināti pārrunājis, tomēr secināja, ka soģi tāpat šim pievērsuši uzmanību un devuši pretiniekiem sodus.

Ar 18 uzvarām 36 spēlēs "Knicks" vienība saglabā devīto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr "Pelicans" ar tādu pat bilanci ir astotā Rietumu konferencē.

Ņujorkas komanda gadu miju labā noskaņojumā varēs sagaidīt mājās, jo nākamajā mačā savā laukumā 2.janvārī uzņems latvieša Dāvja Bertāna pārstāvēto Sanantonio "Spurs", kurai ceturtdien viesos zaudēja ar 107:119.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!