Foto: Reuters/Scanpix

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioniem svētdien piekto reizi kluba vēsturē kļuva Sanantonio "Spurs" komanda.

Fināla piektajā spēlē "Spurs" ar rezultātu 104:87 (22:29, 25:11, 30:18, 27:29) savā laukumā sagrāva Maiami "Heat" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1.

"Spurs" komandā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Kavai Lenards, kurš izcīnīja arī 10 atlekušās bumbas, bet 19 un 17 punktus sameta Emanuels Džinobili un Patriks Milss. Tonijs Pārkers guva 16 punktus, bet Tims Dankans pievienoja 14 punktus un astoņas atlekušās bumbas. Tikmēr "Heat" rindās 31 punkts un 10 bumbas zem groziem Lebrona Džeimsa kontā, bet 13 punktus guva Kriss Bošs. Vēl 11 punktus guva Dveins Veids.

"Heat" maču sāka apņēmīgi, veicot 8:0 izrāvienu, un arī ceturtdaļas turpinājumā Maiami komanda darbojās veiksmīgi. Pēc spēles septiņām minūtēm viesi bija vadībā ar 16 punktu pārsvaru, taču tad "Spurs" strauji samazināja deficītu un pirmo ceturtdaļu noslēdza ar rezultātu 22:29. Otrajā ceturtdaļā notika līdzīga spēkošanās laukumā, bet mājinieki turpināja lēnām tuvoties. Pēc Lenarda tālmetiena "Spurs" pirmo reizi izvirzījās vadībā ar 37:35, un turpināja veiksmīgo spēli, pirmo puslaiku noslēdzot ar septiņu punktu pārsvaru.

Otrā puslaika sākumā "Spurs" uzbrukumā darbojas rezultatīvi, bet aizsardzībā pretiniekus prata ierobežot. Viņu pārsvars pēc trim ceturtdaļām bija 19 punkti (77:58). Mača noslēdzošajās minūtēs "Heat" tā arī neizdevās lauzt spēles gaitu, un viesi centieni veikt izrāvienu tika apturēti.

Par NBA finālsērijas vērtīgāko spēlētāju kļuva Lenards. Viņš fināla piecās spēlēs vidēji guva 16,8 punktus un izcīnīja 5,5 atlekušās bumbas. Lenards kļuva par trešo jaunāko spēlētāju, kurš ieguvis šo balvu.

Iepriekš "Spurs" komanda NBA čempionātā triumfēja 1999., 2003., 2005., un 2007.gadā. Pērn "Spurs" bija NBA finālā, taču piekāpās "Heat" basketbolistiem, kas izcīnīja otro titulu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!