Foto: Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) otrajā izslēgšanas spēļu kārtā šonakt tika aizvadīta pirmā spēle Sanantonio "Spurs" un Oklahomasitijas "Thunder" starpā. Ar 124:92 (43:20, 30:20, 32:26, 19:26) pārliecinošu uzvaru guva mājinieki – "Spurs".

Uguņošanu Teksasas klubs sāka jau līdz ar mača pirmajām minūtēm. Iemetot 81,8% metienu, "Spurs" pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 43 gūtiem punktiem, tādā veidā atkārtojot visvairāk vienā izslēgšanas spēļu ceturtdaļā gūto punktu rekordu.

27 no 43 punktiem Sanantonio kluba labā guva sezonas labākā aizsardzības spēlētāja balvu ieguvušais Kavi Leonards, kurš par tādu atzīts jau otro gadu pēc kārtas un Lamarkuss Aldridžs, kurš "Spurs" komandai pievienojās šosezon, pirms tam esot viens no Portlendas "Trail Blazers" līderiem.

Savukārt Oklahomasitijas "Thunder" starta piecinieks spēja gūt vien 17 no 27 pirmās ceturtdaļas punktiem. Uz ģērbtuvēm pēc pirmā puslaika "Thunder" devās ar 33 punktu deficītu. 45 pēc pirmā puslaika Leonarda un Aldridža gūtie punkti bija vairāk, nekā visa Oklahomasitijas komanda spēja gūt kopā.

Otrajā puslaikā pieredzējušā trenera Grega Popoviča vadībā "Spurs" vajadzēja vien noturēt savu pārsvaru, kas arī izdevās. Teksasas klubs maču noslēdza ar rezultātu 124:92 un pārliecinoši izcīnīja pirmo uzvaru izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

Aldridžs maču pabeidza ar 38 gūtiem punktiem un sešām atlēkušajām bumbām. Leonards ar 25 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Oklahomasitijas rindās rezultatīvākais bija Seržs Ibaka ar 19 gūtiem punktiem. Savukārt komandas līderi Kevins Durants un Rasels Vestbruks guva attiecīgi 16 un 14 punktus.

Nākamā tikšanās komandu starpā notiks pirmdien. Savukārt šovakar pirmās kārtas izšķirošo spēli aizvadīs divi komandu pāri. Šarlotas "Hornets" tiksies ar Maiami "Heat", bet Indianas "Pacers" ar Toronto "Raptors". Izslēgšanas spēļu otro kārtu šovakar sāks arī čempione Goldensteitas "Warriors", kura savā laukumā uzņems Portlendas "Trail Blazers" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!