Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs un bijusī komandas zvaigzne Kavai Lenards apmainījušies ar izteikumiem par savu sadarbību aizvadīto gadu laikā.

Starp Lenardu un "Spurs" komandas vadību aizvadītajā sezonā izcēlās konflikts. 2017. gada NBA izslēgšanas spēlēs basketbolists guva traumu, un pagājušajā sezonā viņš aizvadīja tikai astoņas spēles. Kluba vadība gan uzskatīja, ka basketbolists var spēlēt, tomēr Lenards uzstāja, ka neriskēs ar savu veselību, jo nav pilnībā atveseļojies. Saspīlējums abu pušu attiecībās noslēdzās ar to, ka Lenards šovasar tika aizmainīts uz Toronto "Raptors".

"Kavai mūsu komandā bija lielisks spēlētājs, bet viņš nebija līderis. Manu Džinobili un Petijs Milzs bija komandas līderi," teica Popovičs. "Kavai talanta mūsu komandā noteikti pietrūkst, taču līdera dotības tolaik nebija viņa stiprā puse. Šīs dotības var kļūt labākas, laikam ejot uz priekšu, bet pagājušajā sezonā šo lomu aizpildīja Manu un Petijs, kā arī Lamarkuss Oldridžs ļoti palīdzēja šajā ziņā."

Drīz pēc tam savu viedokli par Popoviča izteikumiem pauda arī Lenards.

"Man tas šķiet smieklīgi. Droši vien, kad es pārstāju spēlēt, viņš aizmirsa par manām līdera dotībām. Šobrīd tas nav svarīgi. Es spēlēju "Raptors" komandā. Man vienalga, kas notiek citā komandā," sacīja Lenards.

"Raptors" sastāvā Lenards šajā sezonā vidēji gūst 24,7 punktus un savācis 8,5 atlēkušās bumbas, palīdzot komandai atrasties Austrumu konferences vadībā. Savukārt "Spurs", ko pārstāv arī latvietis Dāvis Bertāns, Rietumu konferencē ar deviņām uzvarām 19 spēlēs ir 12 vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!