Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēlēs otro kārtu sasniegušas Sanantonio "Spurs" un Klīvlendas "Cavaliers" komandas, savukārt regulārā čempionāta uzvarētājas Goldensteitas "Warriors" līderis Stefans Karijs atkal guvis savainojumu.

"Spurs" basketbolisti svētdien ar rezultātu 116:95 izbraukumā pārspēja Memfisas "Grizzlies", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 4-0. Uzvarētājiem 21 punktu guva Kavai Lenards, 16 punkti Tonijam Pārkeram, bet ar 15 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām izcēlās Lamarkuss Eldridžs. "Grizzlies komandai 26 punktus guva Lenss Stīvensons, pa 15 punktiem pievienojot arī Zekam Rendolfam un Metam Bārnsam.

"Spurs" pretinieki otrajā kārtā būs Dalasas "Mavericks" un Oklahomasitijas "Thunder" pāra uzvarētājs.

Tikmēr Klīvlendas "Cavaliers" līdzīgā cīņā ar 100:98 izbraukumā uzveica Detroitas "Pistons", arī sērijā triumfējot ar 4-0.

Mača sākums veiksmīgs izdevās "Pistons" komandai, iegūstot vadību 17:10, tomēr līdz pirmās ceturtdaļas beigām spēles gaita bija izlīdzināta. Otrajā ceturtdaļā cīņa ritēja punkts punktā, puslaikam noslēdzoties ar 53:52 "Cavaliers" labā. Pēc tam Klīvlendas komandas spēlētāji veica nelielu izrāvienu, taču "Pistons" izlīdzināja rezultātu. Minūti pirms mača beigām rezultāts bija 97:96, bet tad tālmetienu iemeta Kairijs Īrvings, bet "Pistons" spēja atbildēt vien ar diviem punktiem, ar ko bija par maz.

Īrvings uzvarētājiem guva 31 punktu, bet Lebrona Džeimsa kontā 22 punkti un 11 atlēkušās bumbas. "Pistons" komandā 24 punktus sameta Markuss Moriss, bet 23 – Tobiass Heriss.

Otrajā kārtā "Cavaliers" spēkosies ar Atlantas "Hawks" un Bostonas "Celtics" pāra uzvarētāju. Svētdien "Celtics" ar 104:95 savā laukumā pieveica "Hawks" vienību ar 104:95, sērijā panākot 2-2.

Tikmēr Goldensteitas "Warriors" ar 121:94 izbraukumā pārspēja Hjūstonas "Rockets", sērijā līdz četrām uzvarām rezultātam kļūstot 3-1.

Šajā mačā laukumā atgriezās "Warriors" līderis Karijs, kurš iepriekšējās divās spēlēs nepiedalījās, taču pirmā puslaika izskaņā viņš guva jaunu savainojumu un laukumā neatgriezās.

"Warriors" komandā aizvadītajā mačā 23 un 22 punktus guva Klejs Tompsons un Andrē Igudala, bet 18 punktus sameta Dreimons Grīns. "Rockets" rindās 19 punkti un 15 atlēkušās bumbas Dvaitam Hovardam, bet 18 punkti un 10 piespēles Džeimsam Hārdenam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!