Foto: AP/Scanpix

Ja Sanantonio "Spurs" komanda ceturtdien uzvarēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izšķirošajā septītajā finālmačā, tiks lauzts 35 gadus sens līgas rekords.

Kopš 1978.gada nevienai komandai izbraukumā nav izdevies uzvarēt NBA septītajā finālsērijas spēlē. Pēdējo reizi to paveica Vašingtonas "Bullets" (šobrīd Vašingtonas "Wizards") vienība, kas finālsērijas izšķirošajā mačā izbraukumā pieveica Sietlas "Supersonics" (šobrīd Oklahomsitijas "Thunder") klubu.

Kā ziņots, Maiamai "Heat" basketbolisti otrdien spēlē pret "Spurs" savā laukumā NBA finālsērijas sestajā mačā panāca izlīdzinājumu 3-3.

Ceturtdien Maiami plānotā izšķirošā spēle būs 18.reize līgas vēsturē un trešā kopš 2005.gada, kad NBA čempions tiks noskaidrots finālsērijas septītajā mačā.

"Ir ļoti svarīgi aizmirst piedzīvoto zaudējumu un dot prettriecienu," pēc otrdienas spēles, kurā "Spurs" vispirms no rokām izlaida uzvaru pamatlaika pēdējās sekundēs, bet pēc tam piekāpās "Heat" basketbolistiem papildlaikā, paziņoja Sanantonio viens no līderiem francūzis Tonijs Pārkers.

Savukārt centra spēlētājs Tims Dankans atzina, ka viņš tā arī līdz galam neesot sapratis, kas notika pēdējās ceturtdaļas galotnē un papildlaikā. "Vienkārši mūsu metieni neiekrita. Tas ir sarūgtinošs zaudējums," sacīja Dankans.

Dankans atklāja, ka trešdien komandai bijušas kopīgas pusdienas, kurās apspriests, kas sestajā spēlē nogāja greizi un kā uzvarēt izšķirošajā mačā. Trīsdesmit septiņus gadus vecais veterāns bija pārliecināts, ka ceturtdien "Spurs" parādīs savu labāko sniegumu.

"Heat" komanda NBA čempionu titulu izcīnījusi 2006. un 2012.gadā, bet "Spurs" kluba kontā ir tituli 1999., 2003., 2005. un 2007.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!