Foto: F64
Artūra Štālberga (titulbildē) un Edmunda Valeiko šobrīd trenētās komandas "Ņižņij Novgorod" galvenais treneris nākamajā sezonā būs serbu speciālists Zorans Lukičs, vēsta basketbola apskatnieks Deivids Piks.

Ņižņijnovgorodas komanda šosezon VTB Vienotās līgas 23 spēlēs izcīnījusi vien astoņas uzvaras, ieņemot devīto vietu un vairs nepretendējot uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Savukārt ULEB Eiropas kausā latviešu vadītā komanda apstājās otrajā posmā.

Štālbergs februārī, viesojoties Rīgā, teica, ka līgums ar komandu uz nākamo sezonu neesot un "viss vēl ir diezgan lielā miglā tīts", taču tajā pat laikā norādīja, ka, neskatoties uz neveiksmēm, komandas vadība un kluba vadītājs Sergejs Panovs ir pacietīgi.

Patlaban 45 gadus vecais Lukičs "Ņižņij Novgorod" komandu vadīja no 2008. līdz 2014.gadam, bet šogad viņš atgriezās klubā sporta direktora amatā.

Karjeras laikā viņš trenējis Turcijas augstākās līgas komandu Bandirmas "Banvit", vienības Serbijā, Indijas izlasi, CSKA jauniešu komandu un Krievijas U-16 valstsvienību.

Šobrīd 32 gadus vecais Štālbergs par "Ņižņij Novgorod" galveno treneri kļuva maija beigās, kad šo posteni pameta Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Štālbergs par Bagatska asistentu kļuva 2015. gada augustā, lai gan pirms tam viņš bija panācis vienošanos par Latvijas čempionāta kluba "Saldus" vadīšanu. Tiesa, tā kā "Ņižņij Novgorod" iepriekšējā sezonā startēja ULEB Eirolīgā, Latvijas speciālists nelaida garām iespēju sevi apliecināt daudz augstākā līmenī.

Štālbergs strādājis Latvijas čempionāta komandu "Liepājas lauvas" un "Valmiera" treneru kolektīvos, kā arī Ukrainas augstākās basketbola līgas komandā "Mykolaiv", būdams galvenā trenera latvieša Agra Galvanovska palīgs.

2013. gadā Štālbergs līdz nebijušiem augstumiem aizveda Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlasi, kas izcīnīja sudraba godalgas Eiropas čempionātā, bet viņš tika nosaukts par gada labāko Latvijas basketbola treneri. Savukārt klubu basketbolā "Ņižņij Novgorod" vadīšana viņam ir pirmā pieredze galvenā trenera amatā.

Štālbergs ir Bagatska asistents Latvijas valstsvienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!