Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Turcijas komanda Stambulas "Fenerbahce" svētdien Prāgā nodrošināja savu vēsturē pirmo Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas čempiontitulu.

Finālspēlē divu Turcijas vienību duelī "Fenerbahce" basketbolistes ar rezultātu 99:60 (29:17, 28:7, 20:20, 22:16) sagrāva "Mersin" vienību.

Brīena Stjuarta uzvarētājām pirmajā ceturtdaļā guva 17 punktus – tikpat, cik visas pretinieces kopā. Pirmo puslaiku viņa noslēdza ar 26 punktiem jeb par diviem vairāk nekā "Mersin" komanda kopā, bet visā spēlē guva 35 punktus.

Stjuarta, labojot finālsērijas rezultativitātes rekordu, saņēma arī finālčetrinieka vērtīgās spēlētājas balvu.

"Fenerbahce" uzbrucēja Emma Mēsemana, kura tika atzīta par sezonas vērtīgāko spēlētāju, finālcīņā atzīmējās ar desmit punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un sešām pārtvertām bumbām, bet Kaila Makbraida atzīmējās ar 16 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Pretiniecēm pa desmit punktiem guva četras basketbolistes, Aleksandrai Crvendakičai pievienojot arī septiņas bumbas zem groziem.

Divi no trīs finālspēles tiesnešiem bija Latvijas soģi Andris Aunkrogers un Gatis Saliņš.

Tikmēr trešo vietu turnīrā izcīnīja Latvijas sieviešu basketbola izlases kādreizējā galvenā trenera Georga Dikeulaka vadītā Itālijas vienība Skio "Famila", kas bronzas spēlē ar rezultātu 59:56 (23:14, 16:14, 9:14, 11:14) pārspēja turnīra saimnieci Prāgas ZVVZ USK.

Dikeulaks pirms finālčetrinieka turnīra saņēma balvu kā sezonas labākais treneris.

Skio vienībā rezultatīvākā ar 17 punktiem bija bijusī "TTT Rīga" basketboliste Mārina Meibrija, bet pretiniecēm visproduktīvāk spēli aizvadīja Ališa Tomasa, kura guva 15 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.

Piektdien pusfinālos "Fenerbahce" ar 77:70 uzvarēja "Famila" komandu, bet "Mersin" ar 78:58 pārspēja Prāgas basketbolistes.

Pērn par čempioni kļuva Ungārijas vienība "Sopron", kas finālā pārspēja "Fenerbahce".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!