Foto: AFP/Scanpix

Pērnā gada Latvijas labākā basketboliste Anete Šteinberga pievienojusies Beļģijas komandai Brenas "Mithra Castors", kuras galvenais treneris ir Ainars Zvirgzdiņš un kuru šosezon pārstāvēja Ance Aizsila, vēsta klubs.

Patlaban 27 gadus vecā Šteinberga kopš pērnā gada februāra pārstāvēja Prāgas ZVVZ USK, palīdzot komandai divas reizes sasniegt FIBA Eirolīgas finālturnīru un triumfēt Čehijas čempionātā.

Šteinberga "Mithra Castors" komandu pārstāvēja arī 2014./2015. gada sezonā, kopā ar Zvirgzdiņu palīdzot komandai aizkļūt līdz FIBA Eiropas kausa finālam un triumfēt Beļģijas čempionātā. Nākamo sezonu viņa iesāka Krievijas komandā Vologdas "Čevakata", bet pērn februārī papildināja ZVVZ USK rindas.

Šosezon regulārajā turnīrā Brenas komanda uzvarēja visās 22 spēlēs, bez zaudējumiem cīnoties arī izslēgšanas turnīrā un kļūstot par Beļģijas čempioni. "Mithra Castors" komanda Beļģijas čempionātā uzvarējusi jau 102 spēlēs pēc kārtas. Tikmēr FIBA Eirokausā, kad komandā vēl nebija neviens latvietis, Beļģijas basketbolistēm neizdevās izkļūt no apakšgrupas.

Nākamajā sezonā "Mithra Castors" komanda startēs FIBA Eirolīgā.

Zvirgzdiņš pie "Mithra Castors" komandas stūres atgriezās pērn ap Ziemassvētkiem, noslēdzot līgumu līdz 2018. gada vasarai, bet Aizsila šo sezonu uzsāka pašmāju komandā RSU, turklāt tika nosaukta par Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta decembra labāko basketbolisti, tomēr janvārī pārgāja uz Beļģijas spēcīgāko vienību.

Beļģijas čempionātā šosezon spēlēja arī Latvijas izlases basketboliste Dita Rozenberga, tomēr viņas pārstāvētā pagājušās sezonas fināliste Namīras "Belfius" regulārajā sezonā bija piektā un pēc tam apstājās ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!