Foto: FIBA
Latvijas sieviešu basketbola izlase ceturtdien ar uzvaru sāka 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru iesāka, ar rezultātu 62:56 (6:20, 24:12, 20:12, 12:12) izbraukumā pārspējot Izraēlu.

Latvijas izlasē ar 24 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Anete Šteinberga, Elīna Babkina iekrāja 18 punktus, bet Kitija Laksa sameta 16 punktus. Pa diviem punktiem vēl guva Ieva Pulvera un Aija Jurjāne, bet pārējās Latvijas basketbolistes palika "sausā". Izraēlas izlasē 16 punktus sameta Jardena Garzona, 11 un 10 punktus pievienoja Edena Rotberga un Aleksandra Koena.

Latvijas basketbolistēm spēles sākums izvērtās ļoti neveiksmīgs, kad pēc diviem trāpītiem metieniem nākamos punktus izdevās gūt pēc piecu minūšu pārtraukuma. Šajā laikā Izraēla ieguva vadību ar rezultātu 17:4. Latvietes pirmo ceturtdaļu zaudēja ar 6:20, taču viņas netrāpīja nevienu no 10 tālmetieniem. Otrajā ceturtdaļā spēles gaita jau izlīdzinājās, un latviešu aktīva spēle aizsardzībā apturēja pretinieču uzbrukumus. Šteinberga, Babkina un Laksa veica 20:4 izrāvienu, kas ļāva uz brīdi izvirzīties vadībā. Tiesa, izraēlietes uzreiz atbildēja ar diviem tālmetieniem. Puslaika pārtraukumā Latvijas izlasei bija divu punktu deficīts – 30:32.

Otrajā puslaikā Latvijas izlase jau kontrolēja notikumu laukumā, un pēc Babkinas tālmetiena tika iegūts desmit punktu pārsvars (44:34). Latvijas izlasei uzbrukums iestrēga ceturtajā ceturtdaļā, un izskaņā Izraēla pietuvojās līdz pieciem punktiem, taču Laksa ar diviem tālmetieniem nodrošināja uzvaru Latvijai.

Kvalifikācijas turnīra J apakšgrupas turpinājumā 14.novembrī Latvijas basketbolistes mājās uzņems Zviedrijas valstsvienību.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!