Foto: LETA

Latvijas basketboliste Anete Šteinberga svētdien guva 12 punktus Turcijas augstākās līgas spēlē un palīdzēja Stambulas "Galatasaray" komandai izcīnīt uzvaru.

Stambulas basketbolistes savā laukumā ar rezultātu 89:57 (23:25, 28:9, 17:7, 21:16) pārspēja Izmitas "Belediyespor".

Otro un trešo ceturtdaļu stambulietes uzvarēja ar 45:16.

Šteinberga šajā duelī laukumā pavadīja 21 minūti un 54 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no septiņiem divpunktu metieniem, vienu no trīs tālmetieniem un savu vienīgo soda metienu. Tāpat viņa izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, divreiz kļūdījās, divreiz pārkāpa noteikumus un tika pie desmit efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētāju rindās par Šteinbergu rezultatīvākā bija tikai Epifānija Prinsa, kura guva 16 punktus, kamēr pretiniecēm ar 15 punktiem atzīmējās Egle Šikšniūte.

Jau ziņots, ka Kitija Laksa sestdien guva 13 punktus, kamēr viņas pārstāvētā Kajseri "Bellona" mājās ar 92:74 uzvarēja "Birevim Elazig Il Ozel Idare" vienību, kurai šosezon FIBA Eirokausā talkā nāks Kristīna Vītola.

"Galatasaray" komanda šosezon 22 spēlēs izcīnījusi 19 uzvaras un ieņem otro vietu, kamēr "Bellona" ar septiņiem panākumiem 22 dueļos ir desmitā.

Tikmēr Laura Meldere Itālijas A sērijā guva divus punktus, kamēr viņas pārstāvētā Venēcijas "Umana Reyer" mājās ar rezultātu 111:62 (25:13, 37:23, 24:12, 25:14) pārspēja Sasāri "Dinamo".

Meldere spēlēja 12 minūtes un 46 sekundes, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem, bet netrāpot abus divus soda metienus. Viņa arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, četrreiz rezultatīvi piespēlēja, vienu reizi pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi.

Venēcietēm ar 19 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām, septiņām rezultatīvām piespēlēm un četriem bloķētiem metieniem atzīmējās lietuviete Gintare Petronīte, bet viešņām 27 punkti un 11 bumbas zem groziem bija Kenedijai Bērkai.

"Umana Reyer" ar 20 uzvarām 21 spēlē turnīra tabulā ieņem pirmo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!