Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlases līdere Anete Šteinberga svētdien iemeta 14 punktus, palīdzot viņas pārstāvētajai Venēcijas "Umana Reyer" gūt graujošu astoto uzvaru pēc kārtas Itālijas A sērijas turnīrā.

"Umana Reyer" pretinieču laukumā ar 74:54 (21:12, 16:16, 17:9, 20:17) uzveica Lukas "Gesam Gas".

Šteinberga spēlēja 29 minūtes un sešas sekundes, šajā laikā iemetot trīs no sešiem divpunktu metieniem, vienu no sešiem tālmetieniem, kā arī visus piecus soda metienus, kas kopā deva 14 punktus. Vēl Šteinbergai piecas atlēkušās bumbas, kā arī divas kļūdas un četras piezīmes.

Tikmēr citā Itālijas čempionāta mačā uzvaru guva Latvijas basketbolistes Zentas Meļņikas pārstāvētā Sanmartīno "Fila", kas mājās ar 69:67 (25:13, 18:20, 13:19, 13:15) pārspēja Skio "Famila".

Meļņika šajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes un 31 sekundi, gūstot sešus punktus. Viņa realizēja divus no pieciem divpunktu metieniem, kā arī abus soda metienus. Latvietei arī septiņas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena kļūda un trīs piezīmes.

"Umana Reyer" ar astoņām uzvarām tikpat spēlēs ir turnīra līdere, kamēr "Fila" ar pieciem panākumiem atrodama ceturtajā vietā.

Kā vēstīts, "Umana Reyer" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas kvalifikācijā divu maču summā ar rezultātu 112:140 piekāpās Latvijas čempionei "TTT Rīga". Līdz ar to Itālijas klubs šajā sezonā startē mazāk prestižajā FIBA Eirokausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!