Foto: LETA

Latvijas basketboliste Anete Šteinberga trešdien guva 19 punktus Turcijas augstākās līgas spēlē, taču neglāba Stambulas "Galatasaray" no zaudējuma.

"Galatasaray" savā laukumā divu Turcijas grandu duelī ar rezultātu 60:74 (8:35, 16:12, 21:12, 15:15) piekāpās Stambulas "Fenerbahce" komandai, kas ārpus pieteikuma atstāja Kristīni Vītolu.

Šteinberga šajā mačā laukumā pavadīja 34 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā grozā raidīja astoņus no 16 divpunktu metieniem un visus trīs soda metienus, bet netrāpīja četrus tālmetienus.

Viņa arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, četras reizes kļūdījās, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja septiņas piezīmes un iekrāja sešus efektivitātes koeficienta punktus. Latviete kā vienīgā no mājiniecēm maču noslēdza ar pozitīvu +/- rādītāju (+1).

Šteinberga ar 19 punktiem bija rezultatīvākā mājinieču rindās, bet uzvarētājām ar 25 punktiem izcēlās Kaila Makbraida.

Tikmēr Vītola vairs nav atrodama "Fenerbahce" spēlētāju sarakstā vietējās meistarsacīkstēs. Turcijas čempionātā katra komanda var pieteikt sešas spēlētājas ar ārzemju licenci, bet nesen vienībā atgriezās ukrainiete Aļina Jagupova. Limits gan neattiecas uz FIBA Eirolīgu, kur Vītola varēs spēlēt.

Turnīra līdere ar 14 uzvarām 14 spēlēs ir "Fenerbahce", bet otro vietu ar 12 panākumiem ieņem "Galatasaray".

Savukārt Paula Strautmane trešdien atzīmējās ar sešiem punktiem Ungārijas čempionāta mačā, kurā viņas pārstāvētā Pēčas "Pecs" viesos ar rezultātu 82:56 (25:17, 19:12, 18:9, 20:18) pieveica Zalaegeršegas ZTE NKK.

Strautmane nospēlēja 25 minūtes un 17 sekundes, realizēja divus no sešiem tālmetieniem, bet netrāpīja visus trīs divpunktu metienus. Viņa arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva divas kļūdas, trīsreiz pārkāpa noteikumus un tika pie četriem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Pecs" ar sešām uzvarām 11 spēlēs turnīra tabulā ieņem astoto vietu.

Tikmēr Laura Meldere trešdien Itālijas A sērijas mačā guva četrus punktus, viņas pārstāvētajai Venēcijas "Umana Reyer" mājās ar rezultātu 90:69 (24:11, 28:16, 24:16, 14:26) pārspējot Boloņas "Virtus Segafredo".

Meldere spēlēja deviņas minūtes un 13 sekundes, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un vienu reizi pārkāpa noteikumus.

Venēcijas klubs šosezon uzvarējis visās 12 aizvadītajās spēlēs un A sērijā ieņem pirmo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!