Foto: ELTA

Latvijas basketbolista Mārča Šteinberga pārstāvētā Manrezas "Baxi" un Rodiona Kuruca Strasbūras SIG trešdien iekļuva Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas ceturtdaļfinālā par spīti zaudējumam pēdējā spēlē, SIG piekāpjoties Mareka Mejera pārstāvētajai Jeruzalemes "Hapoel".

J grupas mačā "Baxi" viesos ar 95:96 (22:23, 30:21, 18:30, 25:22) piekāpās Viļņas "Rytas".

Šteinbergs 13 minūtēs un 24 sekundēs laukumā grozā raidīja vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpīja divus divpunktu metienus un vienīgo tālmetienu. Viņš atzīmējās arī ar četrām atlēkušajām bumbām, sliktāko +/- rādītāju spēlē -16, kā arī efektivitātes koeficientu viens.

Rezultatīvākais Spānijas komandā ar 23 gūtajiem punktiem bija Džeriks Hārdings, bet punktu mazāk guva Devins Robinsons, kurš sakrāja arī astoņas atlēkušās bumbas.

Lietuvas vienībā ar 27 punktiem un sešām kļūdām izcēlās Markuss Fosters.

J grupā visās sešās spēlēs uzvaras svinēja Bonnas "Telekom", pa trim uzvarām izcīnīja Manrezas komanda un Viļņas "Rytas", labāku rezultātu savstarpējās spēlēs dēļ tālāk tiekot Spānijas basketbolistiem, bet Stambulas "Bachesehir College" zaudēja visos mačos.

Strasbūras SIG cīņā par pirmo vietu I grupā mājās ar 63:71 (15:22, 19:23, 12:13, 17:13) piekāpās Jeruzalemes "Hapoel".

Kurucs punktus 27 minūtēs un 21 sekundē laukumā neguva. Viņš grozā netrāpīja nevienu no trim divpunktu metieniem un nevienu no četriem tālmetieniem. Kurucs atzīmējās ar divām atlēkušajām bumbām, rezultatīvu piespēli, kļūdu, pārķertu bumbu, bloķētu metienu, +/- rādītāju -6, kā arī efektivitātes koeficientu -3.

Mejeris 28 minūtēs un 19 sekundēs laukumā guva septiņus punktus. Viņš grozā raidīja divus no četriem divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem, atzīmējās ar četrām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, kļūdu, divām personiskajām piezīmēm, bloķētu metienu, +/- rādītāju +6, kā arī efektivitātes koeficientu desmit.

Rezultatīvākais mājiniekiem ar 20 punktiem bija Markuss Kīns, bet viesiem 16 punktus guva Hedīns Keringtons.

Grupā Jeruzalemes "Hapoel" ar piecām uzvarām sešās spēlēs ieņēma pirmo vietu, Strasbūras SIG ar bilanci 4-2 ieņēma otro vietu, abām komandām iekļūstot ceturtdaļfinālā. Divi panākumi tika Dižonas JDA, bet viens - Holonas "Hapoel".

Otrajā posmā 16 komandas ir sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām katrā. Pirmo divu vietu ieguvējas kvalificējas ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājas noskaidrosies dueļos līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!