Foto: FIBA

Latvijas basketboliste Anete Šteinberga pirmdien guva desmit punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra apakšgrupas trešajā spēlē, palīdzot Stambulas "Galatasaray" izcīnīt uzvaru.

"Galatasaray" D grupas spēlē Buržā ar rezultātu 89:63 (34:22, 16:11, 25:13, 14:17) pārspēja Francijas klubu "Basket Landes".

Šteinberga laukumā pavadīja 26 minūtes un 36 sekundes, grozā raidot divus no septiņiem divpunktu metieniem, savu vienīgo tālmetienu un trīs no četriem soda metieniem.

Tāpat viņa izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, vienreiz pārkāpa noteikumus un iekrāja 15 efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētājām 16 punktus guva Epifānija Prinsa, bet 15 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Mersedesai Raselai.

Otrdien abas komandas tiksies atkārtoti, bet ceturtdien un piektdien "Galatasaray" spēkosies ar otrā posma "burbuļa" saimnieci Buržas "Tango". Otrdien dalību Itālijas pilsētas Skio "burbulī" uzsāks arī "TTT Rīga", kas spēkosies ar Spānijas vienību Žironas "Spar CityLift".

Grupas līdere ar četriem panākumiem četrās spēlēs ir "Sopron", viena uzvara trīs mačos ir "Galatasaray" un "Basket Landes" komandām, kamēr Buržas "Tango" abos divos aizvadītajos dueļos piedzīvojusi zaudējumus.

FIBA valde septembrī lēma, ka Eirolīgas turnīrā tiks mainīts izspēles formāts. Šāds lēmums pieņemts, vērtējot Covid-19 izplatību Eiropā, kā arī par prioritāti nosakot spēlētāju un pārējo iesaistīto personu drošību.

Jaunā izspēles kārtība nosaka, ka kvalifikācijas turnīrs notika vienā pilsētā ar vienu spēli. Savukārt grupu turnīrā komandas tiks sadalītas četrās grupās pa četrām katrā.

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet trešo vietu ieguvējas neturpinās cīņu līmeni zemākajā Eirokausā. Tikmēr ceturtdaļfināla spēles notiks vienā arēnā, komandām aizvadot tikai vienu spēli. Ceturtdaļfināli plānoti 14.-20.martā.

Ceturtdaļfināla uzvarētājas turnīru turpinās "Final 4".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!