Foto: F64

Viena no Latvijas sieviešu basketbola izlases līderēm Anete Šteinberga televīzijas kanālā "360TV" raidījumā "Hattrick ar Puči" skaidroja iemeslus, kāpēc viņa nepalīdzēs valstsvienībai gaidāmajā 2019. gada Eiropas čempionātā basketbolā, kas norisināsies Latvijā un Serbijā.

Izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts basketbolistes nepiedalīšanos iepriekš bija skaidrojis ar "personīgiem iemesliem", bet ģenerālmenedžere Gunta Baško atklāja, ka ar Šteinbergu runājusi, taču vēlas cienīt viņas lēmumu un sīkāk to neiztirzāt.

"Es tomēr pārdzīvoju mūsu rezultātu Pasaules kausā," izteicās Šteinberga raidījumā "Hattrick". "Uzskatu, ka mums bija iespējas tikt ārpus grupas. Tas bija mans mērķis, kas diemžēl nepiepildījās. Man pēc tā vairāk nav bijis kontakts ar treneri Zībartu. Ja bijusi kritika, tad uzskatu, ka pamatota kritika ir tas, ko saņemu viens pret viens."

Latvijas sieviešu izlase 2018. gadā pirmo reizi piedalījās Pasaules kausā valstsvienības pastāvēšanas vēsturē. Turnīra Latvija piedzīvoja zaudējumus 61:64 pret Ķīnu, 69:70 pret Senegālu un 76:102 pret ASV.

"Nē, kritika mani nav aizķērusi. Protams, ka viņam [Zībartam] ir sava specifika. Tomēr sezona bija gara, bija daudz uzvaras, gan arī svarīgi zaudējumi. Domāju, ka tomēr tas psiholoģiskais spiediens, ko pati uz sevi izdaru, ir tāds lūzuma punkts. Man varbūt jāatkāpjas, lai saglabātu sevi nākamajai sezonai, un jāpaņem pauze. Fiziski, psiholoģiski un cilvēciski tas man ir vajadzīgs," iemeslus nepiedalīties šī gada čempionātā skaidroja basketboliste, kura arī uzsvēra, ka uzskata Latvijas izlasi par spēcīgāku komandu nekā Senegālas valstsvienību.

"Mums ar treneri bija pārrunas, kuras paliek starp mums. Esmu vairākkārt runājusi ar Latvijas Basketbola savienības (LBS) pārstāvjiem, savu viedokli esmu izteikusi," taujāta par saziņu ar galveno treneri Mārtiņu Zībartu, atbildēja Venēcijas "Reyer" komandas pārstāve.

Tieši Šteinberga ar varenu rezultativitāti izcēlās spēlē pret ASV, kad basketboliste guva 30 punktus. Tiesa, latviete trāpīja vien 11 no 29 metieniem no spēles.

"Varbūt pēc šīs spēles ieguvu diezgan lielu kritiku, tajā performancē paņemto metienu ziņā," nekonkrēti toreiz notikušo komentēja Šteinberga.

Pilnu trešdienas raidījumu "Hattrick ar Puči", kurā ciemojās Anete Šteinberga, Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, var atrast "Helio" interaktīvās televīzijas un lietotnes "Shortcut" arhīvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!