Latvijas basketbola izlases līdere Anete Šteinberga neatbalsta amerikānietes Šeilanijas Pedijas naturalizēšanu, lai viņa varētu pārstāvēt Latvijas valstsvienību gaidāmajā Eiropas čempionātā, viņa sacīja televīzijas kanālā "360TV" raidījumā "Hattrick ar Puči".

Jau ziņots, ka norit darbs pie tā, lai Latvijas pilsonību savā īpašumā iegūtu "TTT Rīga" basketboliste Pedija, kurai atbalstu pauduši arī LBS biedri. Viņa arī iekļauta valstsvienības kandidātu sarakstā Eiropas čempionāta finālturnīram.

"Es uzskatu, ka Latvijas izlase ir unikāla ar to, ka mums ir savas spēlētājas. Mana nostāja pret leģionārēm ir diezgan strikta. Es neatbalstu šo lēmumu. Nezinu, kā es reaģētu, ja es šogad spēlētu izlasē, bet mēs vienmēr esam pierādījuši, ka spējām uz Pasaules kausu tikt ar pašu spēkiem. Vienmēr latviešu treneri mēģinājuši taktiski apspēlēt pretinieku," teica Šteinberga.

Šteinberga šogad nepārstāvēs Latvijas izlasi, un detalizētāk par šo lēmumu viņa pastāstīs trešdien pulksten raidījumā "Hattrick ar Puči" televīzijas kanālā "360TV" un lietotnē "Shortcut".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!