Foto: LETA

Latvijas basketboliste Anete Šteinberga trešdien guva 19 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas trešās kārtas spēlē, bet tas neglāba viņas un Lauras Melderes pārstāvēto Venēcijas "Umana Reyer" komandu no zaudējuma pret vienu no favorītkomandām Jekaterinburgas UGMK.

Venēcietes A apakšgrupas mačā savā laukumā ar 61:86 (21:20, 16:28, 15:23, 9:15) piekāpās Jekaterinburgas UGMK.

Šteinberga šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un četras sekundes, kuru laikā realizēja astoņus no desmit divpunktu metieniem, kā arī vienīgo tālmetienu, kļūstot par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Tāpat viņa izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, divas reizes pārkāpa noteikumus, pieļāva vienu kļūdu un reizi pārtvēra bumbu, kā arī tika pie otra augstākā efektivitātes koeficienta mačā 22.

Tikmēr Meldere laukumā devās pamatsastāvā un tur pavadīja četras minūtes un 59 sekundes, spēli beidzot ar +/- rādītāju -6.

Latviešu pārstāvētajā komandā 11 punktus guva Eliza Penna, bet pretiniecēm Britnija Grainere sakrāja 22 punktus, Marija Vadejeva - 21 punktu un deviņas atlēkušās bumbas, kā arī lietderības koeficientu 27, bet Emmai Mēsemanai "double-double" - 13 punkti un desmit bumbas zem groziem.

Itālijas komanda sezonas pirmajās trijās spēlēs tikusi pie vienas uzvaras, taču grupā, kurā ir arī "TTT Rīga", ieņem trešo vietu.

Tikmēr trešo zaudējumu sezonā piedzīvojusi Gundara Vētras vadītā Polijas komanda Gdiņas "Arka", kas B apakšgrupas mačā izbraukumā ar rezultātu 48:68 (14:12, 9:16, 14:21, 11:19) piekāpās Stambulas "Fenerbahce Oznur Kablo".

Venēcietes pamatturnīrā iekļuva, pārvarot kvalifikāciju, un cīnās vienā apakšgrupā ar Latvijas klubu "TTT Rīga", kuram pērn zaudēja atlasē.

Pamatturnīrā komandas aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura katras grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, noskaidrojot četras finālčetrinieka turnīra dalībnieces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!