Foto: FIBA

Latvijas basketboliste Anete Šteinberga trešdien guva 21 punktu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas sezonas otrajā mačā, taču neglāba Stambulas "Galatasaray" komandu no zaudējuma.

"Galatasaray" viesos ar rezultātu 76:78 (22:20, 19:21, 17:19, 18:18) pārspēja Kurskas "Dynamo".

Viešņu pēdējā uzbrukumā rezultāts uz tablo bija 76:76, taču Pelina Bilgiča nespēja pretoties mājinieču ciešajai aizsardzībai un zaudēja bumbu. Atbildes uzbrukumā Nataša Hovarda četras sekundes pirms finālsvilpes panāca 78:76 Kurskas vienības labā.

Šteinberga spēlēja 34 minūtes un 37 sekundes, kuru laikā realizēja desmit no 11 divpunktu metieniem un savu vienīgo soda metienu, bet netrāpīja grozā visus četrus "trīnīšus". Viņas kontā bija arī septiņas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, četras piezīmes, trīs kļūdas, negatīvs +/- rādītājs (-2) un 23 efektivitātes koeficienta punkti.

Stambulas komandā ar 26 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Tina Krajišnika, bet 15 punktus guva un desmit rezultatīvas piespēles atdeva Bilgiča. Mājiniecēm 17 punkti un 11 bumbas zem groziem bija Hovardai.

"Galatasaray" Eirolīgas sezonu sāka ar zaudējumu 69:89 Stambulas "Fenerbahce" komandai.

Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Par čempionēm pagājušajā sezonā kļuva Jekaterinburgas UGMK, finālā uzvarot Salamankas "Perfumerias Avenida".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!