Foto: FIBA

Latvijas basketboliste Anete Šteinberga otrdien Seksārdā guva desmit punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē, Buržas "Tango" svinot uzvaru izbraukuma spēlē.

Buržas komanda viesos ar 77:61 (19:20, 15:15, 15:15, 28:11) pārspēja Ungārijas vienību Seksārdas "Atomeromu KSC".

Šteinberga, spēlējot 30 minūtes un divas sekundes, grozā raidīja piecus no astoņiem divpunktu metieniem, bet netrāpīja vienīgo tālmetienu. Viņa sakrāja arī divas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divreiz pārkāpa noteikumus, vienreiz kļūdījās, divreiz pārķēra bumbu, kā arī finišēja ar +/- rādītāju +16 un efektivitātes koeficientu 12.

20 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Aliksa Dušē, bet 15 punkti, piecas zem groziem izcīnītas bumbas un sešas rezultatīvas piespēles Ivonnes Andersones kontā.

Mājiniecēm 16 punktus guva Sidnija Vollesa.

"Tango" ar septiņām uzvarām 12 spēlēs ieņem trešo vietu A apakšgrupā, bet Ungārijas vienība ar bilanci 3-9 ir sestā astoņu komandu vidū.

Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm.

Šosezon FIBA Eirolīgā nestartē Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas pagājušajā sezonā iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur ceturtdaļfināla sērijā piekāpās Stambulas "Fenerbahce".

Pērn par čempionēm kļuva Ungārijas vienība "Sopron", kas finālā pārspēja "Fenerbahce".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!