Foto: FIBA

Iepriekšējo divu gadu Latvijas labākā basketboliste Anete Šteinberga trešdien guva 15 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa sezonas trešajā spēlē un kaldināja Itālijas komandas Venēcijas "Umana Reyer" uzvaru.

Venēcietes G apakšgrupas spēlē savā laukumā ar rezultātu 92:75 (20:20, 19:18, 27:16, 26:21) pārspēja Ungārijas komandu Miškolcas DVTK.

Šteinberga šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā iemeta piecus no deviņiem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un abus divus soda metienus.

Tāpat viņa izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pieļāva sešas kļūdas un divas reizes pārkāpa noteikumus, tikdama pie 15 efektivitātes koeficienta punktiem.

Latvietes pārstāvētajā komandā ar 23 punktiem rezultatīvākā bija amerikāniete Džoulene Endersone, bet 13 punkti un 13 bumbas zem groziem bija Ungārijas basketbolistei Čjesai Gorē.

G apakšgrupā pa divām uzvarām trīs spēlēs ir "Umana Reyer" un DVTK komandām, bet pa vienam panākuma ir Francijas klubam "Reze" un Čehijas vienībai "Brno".

FIBA Eirokausā izslēgšanas turnīru sasniegs grupas divas labākās komandas.

Eirokausu sezonu "Umana Reyer" sāka FIBA Eirolīgas kvalifikācijā, kur gan zaudēja Latvijas klubam "TTT Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!