Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latviešu basketboliste Anete Šteinberga trešdien guva 21 punktu un iekrāja septiņas atlēkušās bumbas FIBA Eiropas kausa izcīņas pirmā posma trešās kārtas mačā, palīdzot Aināra Zvirgzdiņa vadītajai un Zanes Eglītes pārstāvētājai Beļģijas čempionvienībai "Royal Castors Braine" izbraukumā ar 78:59 (23:7, 21:14, 16:25, 18:13) uzvarēt Ungārijas klubu Miškolcas "Aluinvent".

"Royal Castors Braine" komanda, kuras rindās šajā mačā debitēja Eglīte, pirmo turnīra apli noslēgusi ar trim uzvarām trīs mačos.

Šteinberga laukumā pavadīto 32 minūšu laikā realizēja piecus no deviņiem divpunktu metieniem, vienīgo tālmetienu un visus astoņus soda metienus. Viņa kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju un savas komandas vicelīderi cīņā par atlēkušajām bumbām.

Latvietes kontā arī divas pārtvertas bumbas, divas kļūdas, pieci izprovocēti noteikumu pārkāpumi un dalīts labākais +/- koeficients komandā (+31).

Tikmēr Eglīte nospēlēto 20 minūšu laikā iekrāja četrus punktus, realizējot vienu no trim tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Abi viņas divpunktu metieni lidoja grozam secen, taču tika iekrāta arī viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, četras piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

Pašlaik komandā ir nepieciešama aizvietotāja tās vadošajai saspēles vadītājai Maržorijai Karpro, kura laukumā nevarēs doties aptuveni mēnesi. Eglīte komandā uzaicināta kā viņas aizstājēja, tāpēc pašlaik ilgstoša latvietes palikšana Beļģijā netiek plānota.

Ar trim uzvarām trīs spēlēs "Royal Castors Braine" pašlaik ir E apakšgrupas vadošā komanda.

Kopumā turnīrā piedalās 31 komanda, kas pēc reģionālā principa sadalītas divās konferencēs. Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas mačiem kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas. Turpinājumā katrā izslēgšanas turnīra kārtā risināsies cīņa divu spēļu summā.

Iepriekšējās divās sezonās šajā turnīrā triumfējusi Krievijas komanda Maskavas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!