Foto: FIBA

Spānijas basketbola klubs "BAXI Manresa", kuru pārstāv Jānis Bērziņš un Mārcis Šteinbergs, ceturtdien piedzīvoja zaudējumu pēdējā FIBA Čempionu līgas apakšgrupas spēlē.

Manresas vienība ar rezultātu 85:90 (22:28, 27:15, 15:20, 14:15, 7:12) papildlaikā piekāpās "Hapoel Bank Yahav Jerusalem" komandai.

Tā abām komandām bija pēdējā B apakšgrupas spēle, kas iepriekš tika atlikta Covid-19 gadījumu dēļ. "Manresa" ar piecām uzvarām sešās spēlēs uzvarēja apakšgrupā, bet Jeruzalemes komanda, pateicoties panākumam, ar trim uzvarām ieņēma otro vietu grupā.

Mājinieku labā Mārcis Šteinbergs iesaistījās spēlē no rezervistu soliņa un 14:26 minūtēs guva četrus punktus (1/1 divpunktu metienos, 0/1 trīspunktu metienos, 2/2 soda metienos), savāca vienu atlēkušo bumbu un pārtvēra vienu bumbu.

Ogrēnietis otrajā ceturtdaļā guva divus punktus ātrajā uzbrukumā, bet ceturtajā ceturtdaļā atzīmējās ar diviem precīziem soda metieniem. 20 gadus vecais uzbrucējs atzīmējās ar trešo lielāko spēles laiku šosezon.

Jānis Bērziņš spēlei netika pieteikts.

19 sekundes pirms pamatlaika beigām Silvans Fransisko ar sarežģītu tālmetienu izlīdzināja rezultātu, palīdzot mājiniekiem panākt papildlaiku. Taču tajā pārāki bija viesi, kuri uz brīdi pat attīstīja septiņu punktu lielu pārsvaru.

Manresas vienības labā 22 punktus guva Fransisko, bet Izraēlas kluba rindās 23 punktus guva Suleimans Braimo, kuram ar 19 punktiem un 12 rezultatīvām piespēlēm piebalsoja Retins Obasohans.

"BAXI Manresa", pateicoties triumfam apakšgrupā, jau nodrošinājusi vietu "Top 16" kārtā, bet "Hapoel Jerusalem" vienība "play-in" sērijā spēkosies ar Kamjanskes "Prometey".

Otrdien "play-in" sēriju Dižonā uzsāka "VEF Rīga" vienība, kas izbraukumā zaudēja sīvā spēlē. Rīdzinieki otrdien, 11. janvārī cīnīsies par pirmo panākumu sērijā, kas rit līdz divām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!