Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētājas Anetes Šteinbergas pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Galatasaray" Covid-19 radītās pandēmijas dēļ decembra sākumā nolēmusi neaizvadīt iepriekš paredzētās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas turnīra spēles, ziņo FIBA.

Stambulas komanda no 1. līdz 4.decembrim Ungārijas pilsētā Šopronā bija paredzējusi aizvadīt šīs sezonas pirmās Eirolīgas D grupas spēles, taču Covid-19 pandēmija skārusi vienības sagatavošanās plānus.

Tāpat zināms, ka Eirolīgas pirmajā sabraukumā nepiedalīsies arī Izmitas "Belediyespor", kas arī cietusi no Covid-19 pandēmijas. Šai komandai A grupas spēles bija paredzēts aizvadīt Stambulā.

FIBA ziņo, ka nenotikušo spēļu liktenis būs zināms vēlāk, kad par to lems atbildīgā komiteja.

A grupā bez Turcijas komandas spēkosies arī Orenburgas "Nadežda", Kurskas "Dinamo" (abas - Krievija) un Salamankas "Permfumerias Avenida" (Spānija).

Tikmēr D grupā bez "Galatasaray" ir arī vietējā "Sopron", kā arī divi Francijas klubi Buržas "Tango" un "Basket Landes".

Turnīrā piedalīsies arī "TTT Rīga", kas Spānijas pilsētā Žironā tiksies ar mājiniecēm "Spar Citylift", Itālijas klubu Skio "Famila" un pagājušajā sezonā uzvarēto Krievijas vienību Jekaterinburgas UGMK.

FIBA valde septembrī lēma, ka Eirolīgas turnīrā tiks mainīts izspēles formāts. Šāds lēmums pieņemts, vērtējot Covid-19 izplatību Eiropā, kā arī par prioritāti nosakot spēlētāju un pārējo iesaistīto personu drošību.

Jaunā izspēles kārtība nosaka, ka kvalifikācijas turnīrs notiks vienā pilsētā ar vienu spēli. Šie dueļi paredzēti 28. un 29.oktobrī. Savukārt grupu turnīrā komandas tiks sadalītas četrās grupās pa četrām katrā.

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet trešo vietu ieguvējas neturpinās cīņu līmeni zemākajā Eirokausā. Tikmēr ceturtdaļfināla spēles notiks vienā arēnā, komandām aizvadot tikai vienu spēli. Ceturtdaļfināli plānoti 14.-20.martā.

Ceturtdaļfināla uzvarētājas turnīru turpinās "Final 4".

"TTT Rīga" aizvadītajā sezonā Eirolīgas pamatturnīrā apakšgrupā ieņēma pēdējo vietu starp astoņām komandām un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Rīdzinieces vēlāk triumfēja Baltijas Basketbola līgā un pēc Latvijas Sieviešu basketbola līgas pamatturnīra pārtraukšanas tika apstiprinātas par valsts meistarsacīkšu uzvarētājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!