Andris Steļmahs, kurš ir arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) komandas "Jūrmala" galvenais treneris, šo sezonu pabeigs "TTT Rīga" kluba trenera asistenta amatā, piektdien apstiprināja "TTT Rīga" valdes priekšsēdētājs Juris Švanders.

Jau ziņots, ka LSBL finālčetrinieka turnīra spēlē par bronzas medaļām "Jūrmala" ar 65:57 pārspēja "Jelgavu", uzvarētāju rindās pēc Steļmaha iniciatīvas vairākas reizes soda metienus izpildot citai spēlētājai, nevis tai, pret kuru tika pārkāpti noteikumi.

"Nebijām klāt un par detaļām nevaram spriest, bet klubam nav pieņemamas šādas situācijas. Mums par to ir bijusi saruna ar pašu Andri, un mūsu viedoklis ir līdzīgs," kluba viedokli skaidro Švanders. "Ja atbildīgās institūcijas - Latvijas Basketbola savienības (LBS) Treneru komisija un Tiesnešu kolēģija, kam būtu jāvērtē notikums, atbildība un jāpieņem lēmumi, līdz šim nav pieņēmušas kādu lēmumu, kam būtu sekas, šobrīd, kad līdz sezonas beigām ir atlikušas pāris nedēļas, sezonu pabeidzam ar Steļmahu trenera amatā."

"Domāju, ka šī gadījuma izvērtēšanā ir jāiesaistās visām atbildīgajām institūcijām ar LBS priekšgalā, lai analizētu notikušo un šādas situācijas turpmāk nepieļautu," par veicamajiem pasākumiem saka "TTT Rīga" valdes priekšsēdētājs.

Viņš uzsver, ka Steļmahs pats pēc spēles LSBL ir atteicies gan no dalības LBS Treneru komisijā, gan no Latvijas sieviešu U-18 izlases vadīšanas.

Švanders piebilst, ka arī "TTT Rīga" klubs sākumā, līdz tika noskaidroti apstākļi, uz laiku atstādināja Steļmahu no trenera pienākumu pildīšanas, kam viņš pilnībā piekrita, negribot situāciju saasināt, un uzņēmās atbildību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!