Foto: jurmalabasket.lv
Jūrmalas sporta skola vēl lems, vai no amata atstādināt basketbola treneri Andri Steļmahu, kurš darba laikā izmantojis emocionālu vardarbību un pavedināšanu, kā arī lietojis alkoholu, portālam "Delfi" sacīja skolas direktors Sandis Bērziņš. Tikmēr no sporta skolas audzēkņu vecākiem esot saņemta atbalsta vēstule trenerim.

Medijs MVP aizvadītajā nedēļā izgaismoja satraucošu informāciju par trenera Andra Steļmaha personību un darba veidu.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) vērsusies Valsts policijā, lai noskaidrotu rakstā minēto faktu patiesumu, kamēr Latvijas Sporta federāciju padomē (LSFP) nav saņemts iesniegums pārskatīt Steļmaha sporta trenera sertifikātu.

Ikdienā Steļmahs strādā ar Jūrmalas sporta skolas komandu, un tieši darbā ar šo vienību sākās viņa skandāls, jo plašu rezonansi izraisīja viņa negodprātīgās darbības Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) spēlē par bronzas medaļām, kurā viņa vadītā "Jūrmala" izcīnīja uzvaru. Pēc šī incidenta Steļmahs apturēja savu dalību LBS Treneru komisijā un atstāja Latvijas U-18 meiteņu izlases galvenā trenera amatu.

Jūrmalas sporta skolā Steļmaha treniņgrupai pirmdien treniņa nebija, turklāt tas nenotiks arī otrdien, bet ir plānots aizvadīt vecāku sapulci, lai pārrunātu tieši trenera jautājumu un viņa nākotni šajā mācību iestādē.

"Šovakar plānojam visu šo pārrunāt ar vecākiem. Izskanējušie fakti mums ir pārsteigums, jo sūdzību nav bijis. Šobrīd konsultējamies ar bērnu tiesību aizsardzības speciālistiem. Domāju, līdz rītdienai mums tālākā rīcība būs skaidra," atklāja sporta skolas direktors Bērziņš. "Situācija netiek atstāta bez ievērības, risinām šo jautājumu. Gribam to izdarīt juridiski korekti un maksimāli ātri."

"Esam pārbaudījuši visu Jūrmalas sporta skolas un arī domes lietvedību - neviens nav sūdzējies," uzsvēra Bērziņš, piebilstot, ka arī Steļmaha ikdienas uzvedība neesot raisījusi nekādas aizdomas.

Šajās dienās no Steļmaha audzēkņu vecākiem Jūrmalā arī neesot bijušas nekādas sūdzības, gluži pretēji - sporta skola no vecākiem esot saņēmusi atbalsta vēstuli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!